Sport

Labdarúgás: nagyot küzdött a négyszeres román bajnokkal a Makó

Labdarúgás: nagyot küzdött a négyszeres román bajnokkal a Makó

2014. február 21., péntek
Labdarúgás: nagyot küzdött a négyszeres román bajnokkal a Makó
mako_tape_mjDSC_5812

Patinás múltú, jelenleg a román ötödosztályban vitézkedő temesvári ellenfelet fogadott egy pörgős mérkőzésen a Makó péntek este.

A házigazdák a hó eleje óta tartó menetelésük végén vasárnap némi meglepetésre

alulmaradtak az Algyővel szemben

a megyei téli bajnokság fináléjában. Felkészülési mérkőzést először a Békés megyei Tótkomlós ellen vívtak a Maros-mentiek, nem is okozott gondot nekik a szomszéd megyei élvonal utolsó előttijének

lehengerlése (5-0)

. Ezt követően azonban a viharsarki élvonal csúcsára törő

Kondoros diadalmaskodott

a hagymavárosban 1-0-ra. Hasonló meglepetésre nem került sor a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjának jelenlegi listavezetője, az Apátfalva elleni kedd esti edzőmeccsen, ahol számolatlanul potyogtak a gólok, s

végül 13-1 arányban diadalmaskodtak

Czirjákék. A hagymavárosiak - akik a téli átigazolási időszakban végül egy szerb csatárt,

Rade Cetkovicot

és a visszatérő

Tóth Attilát

igazolták le

a Guberinic testvérek távozása

után - péntek esti ellenfele a szebb napokat is megélt, négyszeres román bajnok temesvári FC Ripensia volt, amely 1928-as alapítását követően az 1930-as években négyszer nyerte meg a román bajnokságot - manapság pedig a román ötödosztályban tengődik. A találkozón az első perctől kezdve érződött, hogy a vendégek nagyon nagy iramot fognak diktálni, s az első félidőben meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben sem vettek vissza a temesváriak, s növelni tudták előnyüket. A játékrész közepén aztán a Tóth Attila felrúgásáért megítélt jogos büntetőből

Bány Tamás

egyenlített, majd a gólérzékeny szerb ék, Cetkovic ezúttal is villant, kialakítva a 2-2-es döntetlent hozó végeredményt.

Bódi Attila

alakulata eredetileg szombaton is vívott volna egy felkészülési találkozót, vérbeli megyei rangadót az UTC-vel, ám a vendég Kertész utcaiak sérülésekre hivatkozva péntek délután le kellett mondják a találkozót.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Makó FC - FC Ripensia Timisoara 2-2 (0-1)

Makó, Erdei Ferenc téri stadion. Vezette: Bánáthy János (Orosz Kornél, Fekete Csanád)

Makó:

Frank - Győri, Horváth K., Pataki V, Bakos, Tóth T., Szilvási, Bress, Tóth A., Béres, Horváth M.

Cserék:

Varga V., Jovetoic, Horváth G., Mátó, Bány, Veselinov, Cetkovic, Czirbus.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Makói gólszerzők:

Bány (11-esből), Cetkovic. Bódi Attila:

"Egy jóval erősebb csapattal játszottunk ezúttal, sebességben felülmúltak minket, s azt kell lássam, hogy a környező országok hasonló szintű csapataitól e téren nagyságrendekkel le vagyunk maradva. A Ripensia egy jó NB III-as csapat lehetne Magyarországon. Csapatunk egységét mutatja ugyanakkor, hogy jól jöttünk ki ebből a meccsből is, erőben jók vagyunk, de sebességben el vagyunk maradva a mai korszerű futballhoz szükséges szinttől."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.