Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: kemény csata vár a Makóra az FK ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

fk-MAKO_MJ-017A szombat délutáni 16. fordulóval elkezdődik a Csongrád megyei I. osztály tavaszi idénye. Az első körben az FK 1899 Szeged a Makó FC-hez látogat, és bár pár hónapja az átlagnéző még fix egyesre tippelte volna a párharcot, az azóta eltelt mérkőzések és történések alapján aligha ennyire egyszerű a helyzet.

Bódi Attila legénysége az ötödik helyen zárta az őszt, 15 mérkőzésen a megszerezhető 45 pontból 29-et begyűjtve. Ezzel a hagymavárosi együttes szusszanásnyi előnyt szerzett a középmezőny élén, igaz, a nyolcadik FK is csak hat egységgel marad le. A diszkoszvetősök bravúrok sorát mutatták be a pontvadászat első etapja során, többek között egy hat mérkőzésből álló győzelmi széria formájában. A két gárda ráadásul döntetlenre végzett az első fordulóban, így a makóiak legfeljebb hajszálnyival tűnnek esélyesebbnek a szombati sikert illetően.

14 gól távozott Makóról

ONLINE

A Makó FC – FK 1899 Szeged megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A télre vonatkozó legfontosabb változás a Makót illetően egyértelműen a két szerb légiós, Miodrag Guberinic és Veselin Guberinic távozása, hiszen előbbi játékos hat, míg testvére nyolc gólt jegyzett az őszi fordulókban, szerepük meghatározó volt a csapat támadógépezetében. Pótlásukra egy másik szláv labdarúgó, a Bácsfeketehegyről érkező Rade Cetkovic, illetve a harmadosztályból való tavalyi kiesés után a pályafutását futsalban folytató, ám most mégis visszatérő Tóth Attila hivatott. A hagymavárosi alakulat felkészülése során magabiztosan verte a Békés megyei Tótkomlóst, és az Apátfalvát, de legyűrte a román ötödosztályban szerénykedő, négyszeres román bajnok Ripensia Timisoara gárdáját is. Nem tökéletes azonban a sorminta, hiszen a Kondoros diadallal távozott az Erdei Ferenc téri stadionból, a téli bajnokság fináléjában pedig az Algyő parancsolt megálljt Bódi Attila addig hibátlanul menetelő tanítványainak.

„Mindent egybevetve nem lehet panasz a felkészülésünkre, hazai környezetben pedig nem is lehet más a célunk, mint a győzelem. Ugyanakkor tiszteljük az FK-t, az őszi találkozón egy nagy iramú csatát vívtunk velük, aminek a vége egy igazságosnak mondható döntetlen lett. A télen távozott Guberinic testvérek a góljaink legalább hatvan százalékában közreműködtek valamilyen formában, az ő pótlásuk rendkívül fontos kihívás lesz a tavasz folyamán. Mindemellett biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk oldani a hiányukat, így már szombaton, az FK ellen is” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Bódi Attila vezetőedző. Apró fejtörést okozhat a trénernek, hogy a hétvégi találkozón nem számíthat az egyaránt sérült Sarnyai Róbert, Kalázs Zoltán és Tóth Timotheusz szolgálatára sem, illetve többen betegséggel küszködnek a keretből.

A pontszerzés reményében utazik az FK

fk-MAKO_MJ-037A felkészülést már igen korán elkezdő diszkoszvetősök első edzőmeccsükön a megújult Tápét verték 3-2-re, majd a SZVSE elleni presztízsmérkőzésen szenvedtek vereséget hasonló arányban. Február elején az Ásotthalom bukott el a Felső Tisza parti stadion műfüvén, pár nappal később pedig nemzetközi tornát rendezték a kék-feketék a szegedi vasutasok, illetve a Topolya és a Bajsa részvételével, amelyen aztán kevés sikerélményben volt része Hüvös Gábor legénységének. Mindemellett a felkészülési időszak utolsó szakaszában vártak csak igazán nehéz feladatok a csapatra, hiszen sorrendben a HFC-vel, a Mórahalommal és a Tisza Volánnal mérték össze erejüket Varga Martinék. Bár ez utóbbi két találkozón nem sikerült a bravúr, a vásárhelyiek otthonában elért remi mindenképpen figyelemre méltó eredmény. A keretben nem volt igazán nagy mozgás, bár azért mind az érkezők, mind a távozók oldalán akadnak játékosok. Dóra Tamás Ásotthalomra, Gonda Miklós a Pénzügyőr SE-hez, Mihalkó Gergő pedig a Kiskunmajsához igazolt. Helyüket Boldizsár Bálint (Tisza Volán SC), Orosházi Dániel (Algyő SK), és az Erdélyből elcsábított Szőcs Tamás vették át. Közülük Orosházi sajnálatos sérülést szenvedett, ezért az első hetekben biztosan nem számíthat rá a szakmai stáb. Rajta kívül Fejes Andor fog még hiányozni az FK Makóra utazó keretéből.

„Nem kikapni megyünk Makóra, ezt szeretném mindenkiben tudatosítani, és ezt ismételgettem a játékosaimnak is egész héten. Nem egy kisarányú vereség a célunk, hanem legalább egy pont megszerzése. Tekintve a felkészülést, illetve a csapat edzéseken mutatott hozzáállást, bizakodva indulhatunk útra szombaton. A Makó komoly múlttal rendelkezik a Csongrád megyei és általában az alföldi labdarúgásban, miközben az FK-val volt olyan időszakunk, amikor még a Makó harmadik együttese ellen játszottunk bajnoki mérkőzést a megyei harmadosztályban. Az elmúlt évek folyamán aztán közeledett egymáshoz a két gárda, és úgy vélem, ma már nagyjából azonos szintet képviselünk a makóiakkal. Természetesen, ettől függetlenül a pályán dőlnek majd el a legfontosabb kérdések” – fogalmazott Hüvös Gábor, az FK vezetőedzője.

A Makó FC várható kerete: Czirbus, Frank (kapusok), Győri, Szilvási, Horváth K., Jovetic, Pataki, Bakos, Horváth G., Bress, Horváth M., Tóth A., Cetkovic, Veselinov, Mátó.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata: Brunczvik – Heredea, Boldizsár, Turján, Szecska, Gyurkovics, Forró, Imre, Péter-Szabó, Varga, Dóra.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi bajnokiján (2013. augusztus 17.):

FK 1899 Szeged – Makó FC 1-1 (1-1)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Csöngető Endre (Dobai János, Kőhalmi Attila).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Makai (Dedovics 88′), Szecska, Turján, Barta, Heredea, Forró, Csuka (Gonda 70′), Gyurkovics (Dóra T. 85′), Péter-Szabó, Varga (Markó 80′). Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Makó: Czirbus – Rakonczai (Bress 46′), Horváth K. (Mátó 79′), Szilvási, Győri, Kalász, Horváth G. (Pataki 79′), Bakos, V. Guberinic (Bány 76′), Jovetic, Veselinov (Béres 63′). Vezetőedző: Bódi Attila.
Gólszerzők: Péter-Szabó (16′), ill. Veselinov (14′).

Hírzóna

Családi futónapot rendeznek Szentesen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az SZTE mezőgazdasági karának jóvoltából.

Tovább olvasom

Sport

Győzelemmel avatta új pályáját az FK Szeged – videó

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

A vezetőedző szerint helyreállt a csapat önbizalma.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland 10 védésével bekerült a BL-forduló válogatottjába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ha ő kapja a legtöbb szavazatot, a forduló játékosa lehet. Link a cikkben!

Tovább olvasom

Aktuál