Sport

Labdarúgás: automata öntözőrendszer, új gyep kerülhet a bordányi focipályára

Labdarúgás: automata öntözőrendszer, új gyep kerülhet a bordányi focipályára

2014. február 19., szerda
Labdarúgás: automata öntözőrendszer, új gyep kerülhet a bordányi focipályára

A bordányi ősgyepet válthatja fel minőségi fű, ha sikerül nyernie az egyesületnek egy pályázaton.

A Bordány Sportkör elnöksége újabb pályázati forrásra adott be támogatási igénylést. A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetett sporttelep-fejlesztési program Csongrád megyei prioritásaival összhangban, játéktér - pályafelújítás és öntözőberendezés - felújítási beruházás megvalósítására pályázott az egyesület. Az Arany János utcai labdarúgópálya jelenleg nem rendelkezik kiépített öntözőrendszerrel és már évek óta szükségszerű a pálya talajának felújítása is. Az öntözés jelenleg szórókkal történik, amelynek telepítése, átszerelése egyrészt jelentős időigénnyel jár, ez mellett minőségileg sem a legjobb megoldás. A pálya talaja néhol göröngyös, sok helyen kikopott a fű, annak ellenére, hogy eddig is nagy gondot fordított az egyesület a pálya állapotának karbantartására. Gyakorlatilag egy „ősgyeppel” rendelkezik a pálya, hiszen korábban nem vetett, speciális igénybevételt bíró fű nőtt itt. A pályafelújítás során teljesen új, korszerű megoldás történne mindkét területen. A pálya felújítás során elsőként szelektív gyomirtás és homokszórás történne apálya egész területén Szintén az egész területen talajréteg lazítás és gyepszellőztetés is tervbe van véve, csakúgy mint a felülvetés. 350 m2-en úgy gyepszőnyeget is kapna a terület elsősorban azokra a területeken, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve a pálya. 670 m2-en talaj előkészítéssel, füvesítésre is sor kerül, ez mellett a munkálatok során két alkalommal, az egész pályaterületén műtrágyázás is elő van irányozva. „Szeretnénk, ha a tervezett fejlesztés megvalósításával egyre több család, baráti társaság választaná hétvégi programnak a mérkőzéseket, igazi települési szintű ünnepként jelentkezne a falu életében egy-egy mérkőzés. A felújítás szervesen illeszkedik a tavalyi évben jóváhagyott előminősítési programunkhoz is. Abban a labdarúgópályát övező korlát építését, felújítását, valamint egy megfelelő, biztonsági előírásoknak megfelelő játékos kijárat kivitelezését is vállaltuk. A korlátkiépítésével egyidejűleg a kapuk mögött labdafogó hálók is elhelyezésre kerülnek. A fejlesztés megvalósítása folyamatban van, a vállalt 2014. június 30-ai határidőig a fejlesztés megvalósul” – mondta el

Kiss-Patik Péter

, a sportkör elnöke. Az MLSZ 2014. március 31-ig dönt a beadott sporttelep-felújítási programokról, akkor dől majd el, hogy megvalósulhat-e az előzőekben leírt beruházás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.