Sport

Kosárlabda: megragadna az élvonalbeli csapatban Mészáros Máté

Kosárlabda: megragadna az élvonalbeli csapatban Mészáros Máté

2014. február 5., szerda
Kosárlabda: megragadna az élvonalbeli csapatban Mészáros Máté
meszarosmate

A Vásárhelyi Kosársuli Facebook-oldalán elindított „Mi van vele?” rovatban a Vásárhelyről induló, vagy korábban itt játszó játékosokkal készült interjúkat olvashatnak.

Elsőként a KTE-Duna Aszfalt NB I/B "A" csoportban a második helyen álló, 21 évesen már magyar válogatott kosarasát, Mészáros Mátét kérdezték a múltról, a jelenről és a jövő terveiről.

- Hogy érzi magát Kecskeméten és milyen egyéni- és csapatszintű céljai vannak ebben a szezonban?

- Nagyon jól érzem magam Kecskeméten, az ötödik szezont kezdtem el a „Hírös Városban”. Mára már nagyon sok dolog köt ide. Ebben az évben sok lehetőséget kapok az első osztályban, érzem az edzőm,

Stojan Ivkovic

bizalmát. Próbálom kihozni a legtöbbet ebből a lehetőségből. Remélem, hogy az eddigi teljesítményem javulni fog. Az NB I/A csoportban minimális elvárás volt, hogy bejussunk a legjobb 8 közé, de úgy gondolom, hogy ebben a csapatban több van, így próbálunk minél előkelőbb helyen végezni.

- A „B” csoportban is szerepel kecskeméti csapat, az U23-asoknál csapata egyik vezéregyénisége. Ekkora a különbség az első és második vonal között?

- Véleményem szerint a legnagyobb különbség a játék iramában van, az „A” csoportban sok az atlétikus, jó fizikumú játékos, pont ezért egy-egy kisebb hiba is nagyon megbosszulhatja magát.

- Hogyan gondol vissza a vásárhelyi éveire?

- Mindig szép emlékekkel gondolok vissza Vásárhelyre, ez a város a szülővárosom, itt szerettem meg a kosárlabdát. Külön kiemelném

Utasi Gábort

, akinek nagyon sokat köszönhetek.

- Mit szeretne elérni a pályafutása során?

- A célom az, hogy minél magasabb szinten jegyzett játékos legyek, hogy a felnőtt válogatott meghatározó tagjává váljak. Persze ahhoz, hogy eljussak erre a szintre, nagyon sokat kell még dolgoznom és rengeteg plusz munkát kell végeznem. Fontosnak tartom azt is, hogy a sportpályafutásom után megtaláljam a helyem a civil életben. Jelenleg az SZTE közgazdász szakos hallgatója vagyok.

- Van-e példaképe?

- Nem tudnék senkit sem megnevezni. Szeretek tanulni nálam idősebb, rutinosabb játékosoktól, ellesni a játék fortélyait. Sokat nézek Euroliga meccseket, úgy gondolom, hogy onnan bárki lehet idol számunkra. A civil életben pedig egyértelmű a válasz: a szüleim a példaképeim.

- Láthatjuk-e még vásárhelyi színekben kosarazni?

- Nem lehet tudni, hogy merre sodor az élet, hol köt ki az ember. Ahogy mondtam az előbb, szívesen gondolok vissza Vásárhelyre, így az sem kizárt, hogy egy napon újra sárga-kék mezt öltök magamra. Azt most furcsa lenne mondanom, hogy hajrá Vásárhely, hiszen az ellenlábasnak számító Kecskemétben játszom, de remélem, hogy összeakadunk még idén tavasszal a felsőházi rájátszásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.