Sport

Kónya Zsófia kissé letört, hogy kimaradt a váltóból

Kónya Zsófia kissé letört, hogy kimaradt a váltóból

2014. február 12., szerda
Kónya Zsófia kissé letört, hogy kimaradt a váltóból
konyazsofia

Kónya Zsófia elismerte, kissé letört amiatt, hogy kimaradt a rövidpályás gyorskorcsolya váltóból a szocsi téli olimpián, de mostantól csak arra összpontosít, hogy sikeres legyen az egyéni számában, illetve a váltó B döntőjében, ahol reményei szerint már ő is szerephez juthat.

"A betegségem alatt sokat gondolkodtam, fel voltam rá készülve, hogy kimaradok a csapatból, de kicsit azért meglepődtem. A csapathirdetéskor már nem volt gond az egészségemmel" - mondta a szegedi születésű rövidpályás gyorskorcsolyázó a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának, ugyanakkor hangsúlyozta: az edző feladata összeállítani a váltót, és neki ezt tudomásul kell vennie. Kónya úgy érzi - bár távolinak tűnik a jövő kedd - egyre inkább rá tud koncentrálni a B döntőre, főleg úgy, hogy várhatóan visszakerül a négyesbe. A sikeres szereplés zálogának azt tartja, hogy nyugalom legyen a válogatott körül, s hogy "mindenki csak a saját dolgára koncentráljon", és ő is így fog tenni szombaton, amikor kedvenc távján, 1500 méteren áll rajthoz egyéniben. Kónya azt egyáltalán nem kifogásolja, hogy a csapatnak nincs húzóembere, szerinte mindenki egyenrangú, és a pozitívumok között említi, hogy valamennyi váltót érintő kérdést meg tudnak beszélni egymás között. A női rövidpályás gyorskorcsolya váltó hétfőn a negyedik helyen végzett a 3000 méteres elődöntőben, és így a B döntőben folytathatja szereplését. A

Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa

összeállítású négyes a második váltásnál szinte rögtön visszaesett az aranyéremre is legesélyesebbnek tartott dél-koreai és kanadai staféta mögé. Innentől esélye sem volt a továbbjutásra, mert a két favorit messze elhúzott, ráadásul az oroszok is megelőzték a magyarokat. "Ez nem az a váltó, amellyel érmet nyertem az Európa-bajnokságon és az Universiadén. Nemcsak az összetételére gondolok, hanem egyénekre lebontva. Erről viszont nem szeretnék beszélni, beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben, én nem fertőzöm az agyamat ilyen gondolatokkal" - mondta akkor rendkívül feldúltan Heidum az MTI érdeklődésére. Keszler szerint nagy csalódás, hogy még az oroszoktól is lemaradtak, azaz velük sem tudták tartani a lépést, márpedig ha szeretnének valami komolyat elérni a B döntőben, akkor ezen változtatniuk kell jövő hét keddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.