Sport

Kézilabda: Forgó Nikolett mindent belead, ami a csövön kifér

Kézilabda: Forgó Nikolett mindent belead, ami a csövön kifér

2014. február 20., csütörtök
Kézilabda: Forgó Nikolett mindent belead, ami a csövön kifér
forgonikolett_kszse_dvsc26_gs

Ősszel kupameccsen 17-et lőtt a bajnokság listavezetőjének, a városi rivális SZKKSE-nek, s jelenleg második a góllövőlistán a KSZSE kézilabdázója, Forgó Nikolett, akivel az egyik fiatal sportolókkal foglalkozó weboldal készített interjút.

"Édesapám nagy sportrajongó, a kézilabda pedig mindig kedvenc sportágai közé tartozott, az ő bátorítására kezdtem el kézilabdázni, 9 éves koromban" - idézte fel pályája kezdeteit a Keleti csoport góllövőlistájának vezetője a kimondottan a kisebb csapatokkal foglalkozó

igysportolunk.com-nak adott interjújában

. Az élsportoló ugyanakkor nem ért egyet azzal a közkeletű szófordulattal, hogy a sport sokat ad, de sokat el is vesz. "A sport az életemhez kizárólag hozzáadni tudott, soha nem maradtam ki semmiből, viszont rengeteget tanultam kitartásról, alázatról, csapatmunkáról, barátságról, tiszteletről. Nem lennék az az ember, aki ma vagyok, ha annak idején nem tévedek be a csarnokba, és nem ad valaki a kezembe egy labdát" - jegyezte meg a heti öt edzéssel készülő szegedi-algyői egység csapatkapitánya, aki szabadidejében sem szakad el a sportos dolgoktól: a futás, a biciklizés különösen közel áll a szívéhez, de a röplabdát sem veti meg, sem a strandon, sem a teremben. Bár nem jeleskedik benne, de focizni, korcsolyázni, és síelni is szeret, a kézilabdát nem csak kiemelkedő szinten űzi, de a tévében is szereti, akárcsak az amerikaifoci-közvetítéseket, vagy a téli sportokat.

forgonikolett_kszse_dvsc22_gs

"A meccs napját az ébredés pillanatától egészen a lefekvésig, teljesen a sportnak, a csapatomnak és az ellenfélnek szentelem. Vannak apróságok, amikhez ragaszkodom a meccse előtt, például nagyon megválogatom, hogy mit eszem aznap, és odafigyelek, hogy a fizikai felkészültség mellett érzelmileg és szellemileg is alkalmas legyek a játékra. Az utóbbi időben minden meccsre egy tálca sütivel érkeztem. Az elkészítése feszültséglevezető, a szénhidrát pedig jó energiabomba a lányoknak a megpróbáltatások előtt. A bemelegítés előtt az öltözőben eltöltött 30-45 perc kiemelkedően fontos csapatszinten és egyénileg is, ilyenkor mindenki hangolódik a mérkőzésre: frizurát készít, összefoltozza magát, benyomja az utolsó süti t - aztán nekivág a csatának!" - avat be a meccsdrukk pillanataiba az irányító-átlövő, aki azonban a belső posztokról bármelyik ellenfél kapujára komoly veszélyt jelent. "A magasságom és a termetem az előnyöm és a hátrányom is, régóta küzdök már vele, de sokszor segítségemre vált, ezt kell még kiaknáznom és megfelelően kihasználnom. Nincs kész játékos, fejlődni mindig lehet és mindenki képes rá, csak hozzáállás és önkritika kérdése. Természetesen ez rám is vonatkozik" - vélekedik a fizikai adottságairól Forgó Nikolett. S hogy durvább-e a női kézilabda, a férfiakénál? "Nem egy balett az biztos, nem tudom, hogy tánc közben mennyi adrenalin termelődik, de a kézilabda közben biztos előállítasz annyit, hogy ne fájjon egy pofon vagy egy nagyobb ütközés. Minden csak megszokás kérdése. Volt egy-két kisebb sérülésem, de szerencsére eddig semmi komoly..." - árulta el Forgó Nikolett, aki sporttal kapcsolatos terveit, céljait röviden csak így foglalta össze tömören, velősen: "Ami a csövön kifér!" Amíg a gólokat is e szellemben lövi addig nem is lehet baj: az NB I/B-s bajnokságban 14 mérkőzésen 108 találatot szerzett, 3 kupaforduló alatt 36 gólt jegyez, amiből 17-et

a városi rivális SZKKSE elleni győzelem

alkalmával termelt a tehetséges sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.