Közélet

Kardvirágot nevelhetnek a Házasság Hete ifjú párjai + FOTÓK

Kardvirágot nevelhetnek a Házasság Hete ifjú párjai + FOTÓK

2014. február 16., vasárnap
Kardvirágot nevelhetnek a Házasság Hete ifjú párjai + FOTÓK
hazassaghete_mj-29

Isten házasságpárti, az embert pedig arra teremtette, hogy párjával éljen - mondta Balogh Barnabás baptista lelkipásztor a Honvéd téri Református templomban tartott istentiszteleten, mellyel lezárult a Házasság Hete rendezvénysorozat. Az ifjú párok egy-egy kardvirághagymát is kaptak az istentisztelet végeztével.

Egy hétig rendezvényekkel és előadásokkal hívták fel a figyelmet Szegeden is az Isten és ember előtt köttetett legszentebb szövetség, a házasság fontosságára. A Házasság Hete programsorozat - melynek a SZEGEDma hírportál is kiemelt médiatámogatója volt - vasárnak délelőtt a Honvéd téri Református templomban tartott istentisztelettel zárult le. A szertartást

Kereskényi Sándor

református lelkipásztor vezette, igét pedig

Balogh Barnabás,

a Szegedi Baptista Gyülekezet lelkipásztora hirdetett. "Isten a házasságot az emberpár közötti szent szövetségnek szánta, melyről a bibliában is kinyilatkozott. Az első emberpárnak feladatul adta ki, hogy meghódítsák a Földet, ehhez pedig egyfajta 'munkatársként' ők maguk is részt vállalnak a teremtésben, hisz szerelmükből születtek meg gyermekeik" - emelte ki beszédében Balogh Barnabás. A lelkipásztor szerint a házasság intézményének gyengülése számos negatív tendenciával összefüggésbe hozható, ez az oka annak is, hogy 2010 óta már tízmilliónál kevesebb ember él csupán az országban. A házasság kötelékével az emberek Isten útját választják, melyen örökös társukkal karöltve haladhatnak életük végéig. Isten házasságpárti, tökéletes terve pedig az, hogy az ember házasságban éljen - tette hozzá a lelkipásztor. Az istentisztelet végeztével a helyi kismamakör egy kis csomaggal készült az ifjú házasoknak és a házasodásra készülő pároknak egyaránt, melyben két kardvirághagyma bújt meg. A virág felneveléséhez ugyanolyan féltő gondoskodást kívántak, mellyel egymáshoz is viszonyultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.