Sport

Jégkorong: a szerb U20 ellen aratna kötelező győzelmet a Volán

Jégkorong: a szerb U20 ellen aratna kötelező győzelmet a Volán

2014. február 14., péntek
Jégkorong: a szerb U20 ellen aratna kötelező győzelmet a Volán
volan_szerbu20_mj-046

Vasárnap este a szerb U20-as válogatott látogat a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC jégkorongcsapatának otthonául szolgáló szegedi műjégpályára. A mérkőzés a két gárda január 5-i összecsapásának újrajátszása lesz, Kalocsa László tanítványai pedig élnének a lehetőséggel, és ezúttal már két vállra fektetnék szerbiai ellenfelüket.

A

2014-es év első meccse

kiélezett küzdelmet és változatos játékképet hozott, a világbajnokságra készülő szerb U20 pedig egy utolsó másodpercben lőtt góllal tudta csak behúzni a hosszabbításba torkolló csatát.

Dragan Kesa

együttesében akkor több légiós is szerepet kapott, ennek okán a végeredmény törlése és az újrajátszás mellett döntött a szerb szövetség.

Kalocsa László

, a szegediek mestere a SZEGEDma.hu-nak úgy nyilatkozott, legénysége számára kötelező a győzelem hazai pályán, függetlenül attól, hogy a szerb alakulat légiósai nélkül is nagyon erős. Hogy valóban a Tisza Volán a mérkőzés esélyese, azt igazolni látszik a két együttes novemberi, belgrádi odavágója, amelyen Ódry Tamásék

7-3-as sikert arattak

. Problémát jelent azonban a szakvezetés számára, hogy vasárnap sem a svéd

Linus Schellin

, sem

Bontovics Márton

nem áll rendelkezésre, ahogyan nagy valószínűséggel a kapus

Balázs Csongor

sem léphet majd jégre. Visszatér azonban a védelembe

Lippai Balázs

, a nem régen igazolt

Horváth Dávidról

pedig igen jó hírek érkeztek, hiszen a múlt heti, Partizan elleni fellépésen három ponttal írta fel magát a kanadai táblázatra, egyszersmind jelezve, vasárnap is képes lehet komolyabb szerepet vállalni a szerb U20 elleni küzdelemben. A találkozó 18 órakor kezdődik a városi műjégpályán, a szervezők a szokásoknak megfelelően ezúttal is ingyenes belépővel és forralt borral várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.