Közélet

Hende: csak a Fidesz-KDNP-kormány a garancia a rezsicsökkentésre

Hende: csak a Fidesz-KDNP-kormány a garancia a rezsicsökkentésre

2014. február 6., csütörtök
Hende: csak a Fidesz-KDNP-kormány a garancia a rezsicsökkentésre
Hende Csaba

A honvédelmi miniszter szerint csak a Fidesz-KDNP-kormány a garancia a rezsicsökkentésre. Hende Csaba erről csütörtökön Nagyatádon, a rezsicsökkentésről tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón beszélt.

"Nagy erők mozdultak meg, három oldalról is támadják a kormány rezsicsökkentési politikáját: a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatók, a brüsszeli bürokraták és a hazai baloldal" - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: ezért fontos, hogy mindazok, akik tavaly aláírásukkal kiálltak a kormány politikája mellett, most tegyék meg ismét, és árpilis 6-án szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára és egyéni képviselőjelöltjeire. A politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ha a baloldal nyerné meg a választást, akkor eltörölné a rezsicsökkentést. Akik tehát azt szeretnék, hogy a rezsiköltségek továbbra is alacsony szinten maradjanak, a jelenlegi kormánykoalíció pártjaira adják voksukat; akik a baloldalra szavaznak, azoknak tudniuk kell, hogy a rezsidíjak emelkedésére szavaznak - fűzte hozzá

Hende Csaba

. A rezsicsökkentésről tartott lakossági fórumokról szólva azt mondta: szeretnének rámutatni, hogy a kormány rezsicsökkentési politikája "súlyos támadásnak van kitéve", és el kell mondani azt is, hogy a '90-es években a szocialisták úgy adták külföldi társaságok kezébe a magyar energiaszektort, hogy garantálták a nyolc százalékos eszközarányos nyereséget is, amivel Európában példa nélküli extraprofitra tettek szert a szolgáltatók. Ennek a privatizációnak a következménye, hogy 2010-ben az Európai Unió országai közül Magyarországon volt a legmagasabb a gáz ára, az áram ára pedig a második legmagasabb volt - hangsúlyozta Hende Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.