Sport

Heidum és Kónya indul 1500 méteren

Heidum és Kónya indul 1500 méteren

2014. február 13., csütörtök
Heidum és Kónya indul 1500 méteren
konyazsofia

Heidum Bernadett mellett Kónya Zsófia indul szombaton magyar részről a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres versenyében a szocsi téli olimpián.

"Kónya mostanra nemcsak egészséges, hanem a teljesítőképességét is visszanyerte. Ők ketten vívták ki a kvótát, így ezen nem változtattunk" - tájékoztatta az MTI-t Darázs István szakágvezető. Egyéniben ez a szám kecsegtet a legnagyobb reményekkel magyar szempontból, ugyanis a múlt pénteki megnyitó ünnepségen zászlóvivő Heidum ezüst-, míg a váltóverseny elődöntőjében a csapatból betegsége miatt kihagyott, de azóta felgyógyult Kónya bronzérmes lett ezen a távon az idei Európa-bajnokságon. Szombaton a nők leghosszabb egyéni távja mellett a férfiak 1000 méteres küzdelmét folytatják a negyeddöntőtől, utóbbiban a csütörtöki sikeres selejtezőt követően

Knoch Viktor

és

Liu Shaolin Sándor

is érdekelt lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.