Közélet

Megmosták a Kárász utcai szobor fogát - rongálás a vád

Megmosták a Kárász utcai szobor fogát - rongálás a vád

2014. február 10., hétfő
Megmosták a Kárász utcai szobor fogát - rongálás a vád
szoborrongalas01_gs

Fehér színű, fogkrémnek tűnő anyaggal maszatolták össze ismeretlenek a Kárász utcán található szobrot a hétvégén. Az anyagot nagynyomású vízsugárral távolították el a környezetgazdálkodás munkatársai, a rongálás miatt pedig feljelentést tettek.

Fotós kollégánk a hétvégén figyelt fel rá, hogy Kárász utcai szoborcsoport nőalakjának arcát és mellkasát valamilyen fehér masszával kenték össze. Első ránézésre festéknek tűnt az anyag, egyszerű dörzsöléssel ugyanis nem sikerült megtisztítani az összemaszatolt felületet. Az eset kapcsán a közterület szobrainak tisztántartását is végző Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársait is értesítettük. "Nem festékkel, hanem valamilyen vízoldékony, fogkrémhez hasonló anyaggal kenték össze a szobrot, melyet nagy nyomású vízsugárral távolítottunk el" - tájékoztatott az eset kapcsán

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. A szobrot meggyalázó tettes ellen rongálás vádjával feljelentést tettek a rendőrségnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.