Közélet

Fidesz: tartós növekedési pályán a magyar gazdaság

Fidesz: tartós növekedési pályán a magyar gazdaság

2014. február 26., szerda
Fidesz: tartós növekedési pályán a magyar gazdaság

Újabb tények igazolják, hogy tartós növekedési pályán van a magyar gazdaság - kommentálta Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdán az Európai Bizottság legfrissebb gazdasági előrejelzését és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) foglalkoztatási adatait.

A brüsszeli bizottság kedden közzétett prognózisában az idén és jövőre is 2,1 százalékos magyar GDP-növekedést jósolt, a KSH szerdai jelentése szerint pedig tovább nőtt a foglalkoztatottság, és 9 százalék alá csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

Puskás Imre

budapesti sajtótájékoztatóján az adatokról azt mondta, hogy az Európai Bizottság növekedési számai most már egybeesnek a magyar kormányéval, a foglalkoztatási mutatók pedig "sok-sok évre visszatekintve a legkedvezőbbek", sőt az európai uniós átlagnál is jobbak. A 2010-es kormányváltást követő négy évben sokkal több ember talált munkalehetőséget, mint a Gyurcsány-korszakban - hangsúlyozta. A gazdasági növekedéssel kapcsolatban a Fidesz országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy az abban jelentős szerepet játszó exportbővülés mellett a fogyasztás növekedése is egyre komolyabban járul hozzá a GDP emelkedéséhez. Ez azt jelenti, hogy az embereknek több marad a zsebükben, többet költhetnek, ellentétben a 2010 előtti időszakkal - értékelte. A kormánypárti politikus kiemelte az államadósság csökkenését is, hiszen így egyre kevesebbet kell adósságszolgálatra költeni, ennek nyomán pedig egyre több plusz forrás jut a költségvetésből egészségügyre, oktatásra és szociális ellátásra. Puskás Imre megemlítette, hogy az alacsony infláció is segíti az embereket. Ezek alapján az áprilisi parlamenti választás tétje az, hogy Magyarország meg tudja-e védeni az elmúlt négy évben elért eredményeket, vagy visszazuhan a Gyurcsány-korszakba, amikor megduplázódott a munkanélküliség, nőtt az államadósság, csökkentek a jövedelmek, és amelynek visszatérésével ismét jelentősen emelkednének az emberek terhei, a rezsicsökkentés pedig megszűnne - összegezte szavait a költségvetési bizottság alelnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.