Közélet

Fidesz: Simon Gábor tisztázza, honnan származik a külföldi számlán tartott vagyona!

Fidesz: Simon Gábor tisztázza, honnan származik a külföldi számlán tartott vagyona!

2014. február 7., péntek
Fidesz: Simon Gábor tisztázza, honnan származik a külföldi számlán tartott vagyona!
gulyas_gergely_fidesz

A mentelmi bizottság hétfői ülésén Simon Gábornak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, hogy honnan származik a 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyon – mondta Gulyás Gergely. A fideszes országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az MSZP vezető testületeinek tegnapi ülése Simon Gábor vagyonának ügyében a legfontosabb kérdésekre nem adott választ - adta hírül a fidesz.hu.

Sem Mesterházy Attila, sem Simon Gábor, sem más MSZP-s politikus nem adott felvilágosítást arra nézve, hogy honnan származik a szocialista párt eddigi második emberének 250 milliós, külföldi bankszámlán parkoltatott vagyona – emelte ki a képviselő. Rámutatott,

Simon Gábor

2002 óta képviselő, ebben a minőségében 13 alkalommal tett vagyonnyilatkozatot, ezekben néhány milliós megtakarításairól minden esetben beszámolt, de a „250 millió forintról soha, egyetlen szóval nem tett említést”, noha

Mesterházy Attila

csütörtöki közlése szerint ez a vagyon a politika előtti életéből származott. Simon Gábor még nem volt harminc éves, mikor először indult 1994-ben a választásokon, ezért életszerűtlen az az állítás, hogy ilyen nagyságrendű vagyonra addigra szert tett – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely

kifejtette azt is, cinikusnak tartja, hogy a szocialista politikus közleményében jóhiszemű tévedésnek állítja be azt, hogy 13 alkalommal egyetlen szót sem szólt arról, hogy ilyen vagyonnal rendelkezik.Simon Gábor külföldre bújtatott vagyona eredetének tisztázása ma a legfontosabb magyar közügy. Nem Simon Gábor magánügye, hanem az MSZP legnagyobb felelőssége és feladata – jelentette ki. Szólt arról is, hogy a mentelmi bizottság hétfői ülésén a politikusnak és az MSZP-nek egyértelmű választ kell adnia arra, hogy honnan származik ez a hatalmas vagyon. Simon Gábor úgy járt eddig éhségmenetre, hogy közben annyi pénzt titkolt el, akkora állítólagos magánvagyonról nem tud számot adni, amennyi pénzért egy átlagbért kereső magyar ember százötven évig dolgozik – hívta fel a figyelmet. A fideszes képviselő arra kérte Mesterházy Attilát, hogy gondoskodjon arról, hogy eddigi helyettese legyen jelen az ülésen és adjon számot a kérdéses összegről. Mint ismert, Simon Gábor február 12-i dátummal mond le parlamenti mandátumáról, ezért hétfőn, február 10-én az Országgyűlés teljes jogú tagjaként számot kell adnia a bizottsági ülésen arról, hogy miért adott be valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot. Gulyás Gergely leszögezte, tisztázás hiányában jogos az a feltételezés, hogy a politikus erre a pénzre politikai kapcsolata, MSZP-s elnökhelyettesi és képviselői tisztsége felhasználásával tehetett szert. Szavai szerint, ha Simon Gábor hétfőn nem ad választ a kérdésekre, azzal azt bizonyítja, hogy az ügyben nemcsak neki, hanem az MSZP-nek is titkolnivalója van. Kiemelte, a szocialista párt nem tehet úgy, mintha Simon Gábor nem lett volna 12 évig képviselő, és nem szegte volna meg azokat a normákat, amelyeket az Országgyűlés közösen fogadott el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.