Közélet

Fidesz: növekedési pályára állt a gazdaság

Fidesz: növekedési pályára állt a gazdaság

2014. február 17., hétfő
Fidesz: növekedési pályára állt a gazdaság

Azt reméljük, hogy 2016-ra elérhető lesz a négy százalékos gazdasági növekedés, és a bővülő források több munkahelyet és a bérek növekedést eredményezhetik – fogalmazott Gulyás Gergely.

Ahogy a miniszterelnök úr is utalt rá tegnapi évértékelőjében, a magyar gazdaság teljesítménye egyre magabiztosabb, a kormányváltás óta megteremtettük a költségvetési egyensúlyt és a növekedés feltételeit – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján a fideszes országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, a gazdasági önrendelkezés visszaszerzése az egyik legfontosabb eredménye az elmúlt négy évnek. A magyar gazdaságpolitika legfontosabb döntéseit sokkal kevesebb kényszer mellett hozhatja meg a kormány, mint korábban – utal az IMF-hitel visszafizetésére, valamint arra, hogy kikerültünk a túlzottdeficit-eljárás alól. Ennek kapcsán

Gulyás Gergely

megjegyezte, a baloldal vádjai valótlanok, az uniós csatlakozást követően hat évig volt szocialista-liberális kormány, és „soha meg sem közelítették azt a költségvetési hiánycélt, amit az Európai Unióba való belépéskor vállaltunk, és aminek a betartása valóban nemzeti érdek”. A jelenlegi kormány betartja azokat a kritériumokat, amelyeket a maastrichti szerződés rögzített – szögezte le. A tavalyi 1,2 százalékos gazdasági bővüléssel összefüggésben rámutatott, ez azt jelzi, hogy növekedési pályára állt a gazdaság. 2013 utolsó negyedévében 2,7 százalékkal bővült a gazdaság, „ez a negyedik legjobb az Európai unió 28 tagállamából”. Mint mondta, az, hogy idén 2 százalékos gazdaági növekedéssel számol a kormány, már egy konzervatív becslésnek számít. El tudjuk képzelni, hogy a valós adat ennél is jobb lesz, de tartjuk magunkat a költségvetésben rögzített célkitűzéshez – tette hozzá. Emlékeztetett rá, 22 éves csúcsot sikerült elérni a foglalkoztatásban, több mint négymillió ember dolgozik. A statisztikai számítások semmit sem változtak – jegyezte meg az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádakra utalva. Szólt arról is, hogy az álláskeresők száma az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 200 ezerrel csökkent. Azt reméljük, hogy 2016-ra elérhető lesz a négy százalékos gazdasági növekedés, és a bővülő források több munkahelyet és a bérek növekedést eredményezhetik – emelte ki. Hozzáfűzte: remélik, hogy le tudják zárni azt a „gazdasági csőddel és veszélyekkel teli korszakot, amit Magyarországon a szocialista kormányzás jelentett”. Nehéz volt az elmúlt 3,5-4 év, de jó irányba indultunk el – zárta szavait Gulyás Gergely.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.