Közélet

Fidesz: az MSZP-nek tisztáznia kell a rejtélyes százmilliók eredetét + VIDEÓ

Fidesz: az MSZP-nek tisztáznia kell a rejtélyes százmilliók eredetét + VIDEÓ

2014. február 11., kedd
Fidesz: az MSZP-nek tisztáznia kell a rejtélyes százmilliók eredetét + VIDEÓ
roganantal_fidesz

Jelenjenek meg a szocialisták a mentelmi bizottság holnapi ülésén! – szólította fel Mesterházy Attilát Rogán Antal.

Pontosan egy hete került nyilvánosságra a Magyar Nemzet jóvoltából, hogy a szocialista párt elnökhelyettese rejtélyes eredetű százmilliókat tartott egy eltitkolt bécsi bankszámlán – mondta a Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.

Simon Gábor

, az MSZP elnökhelyettese azóta sem tisztázta a részleteket – hívta fel a figyelmet. Mindezek ellenére Rogán Antal szerint Mesterházy és Simon magatartása egyértelművé teszi, hogy a Magyar Nemzet állításai igazak. Ráutaló magatartásuk bizonyítja, hogy a rejtélyes százmilliók léteznek, azokat eltitkolták, és „egy ausztriai bankszámlán parkolnak” – húzta alá. A fideszes politikus szerint Simon Gábornak lett volna lehetősége tisztázni magát a mentelmi bizottság tegnapi ülésén, de ezt elmulasztotta. Nemcsak az MSZP elnökhelyettese, de a párt más tagjai sem jelentek meg a bizottság ülésén – jegyezte meg.

Rogán Antal

arról is tájékoztatott, hogy újabb kérdések is felmerültek a testület hétfői ülésén, ugyanis Simon Gábor leadott egy újabb vagyonnyilatkozatot, amely eddig ismeretlen információkat tartalmaz a képviselő vagyoni helyzetéről. „Újabb milliós megtakarításokra derült fény”, melyekre szinte nincs magyarázat – mutatott rá. http://www.youtube.com/watch?v=iNpdGSZB6zI Rogán Antal valószerűtlennek tartja, hogy egy több mint tíz éve parlamenti képviselőként tevékenykedő politikus azért nem közli pontosan vagyoni helyzetét, mert nem találja meg a megfelelő rovatot a bevallási íven. „Ha nem a vicc kategóriájába soroljuk ezeket az állításokat, akkor egyetlenegy logikus magyarázat van, hogy az Ausztriában tárolt rejtélyes százmilliók valójában a Magyar Szocialista Párt pénze, és Simon csak megőrzésre kapta” – vélekedett a kormánypárti képviselő. Ezt az MSZP-nek egyértelműen tisztáznia kell – szögezte le. Ismert, hogy Simon Gábor a szocialista párt második embere volt, ezért vele és a pénzügyeivel az MSZP-nek el kell számolnia – hangsúlyozta Rogán Antal, hozzátéve, hogy a rejtélyes százmilliók ügye nem véget ért Simon Gábor lemondásával, az csak most kezdődik. A kormánypárti politikus emlékeztetett: a Fidesz és a KDNP az elmúlt napokban nem vádolt senkit, csak kérdezett. A Simon Gáborral szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárás holnap zárul le a mentelmi bizottság ülésén – hívta fel a figyelmet. Egyúttal arra kérte Mesterházy Attilát, hogy érje el az ex-elnökhelyettesénél, hogy jelenjen meg a grémium előtt, továbbá azt is, hogy legalább a bizottság szocialista tagjai vegyenek részt az ülésen. Ha mindez nem történik meg, akkor Rogán Antal szerint nyilvánvaló, hogy az MSZP és a párt volt elnökhelyettese közösen titkol valamit. „Ebben az esetben viszont minden más parlamenti pártnak az a közös kötelessége, hogy az Országgyűlés csütörtöki ülésén minden parlamentáris eszközt igénybe véve, tisztázza a rejtélyes százmilliók eredetét” - vélekedett. A Fidesz frakcióvezetője újságírói kérdésre reagálva azt mondta, a lehetséges parlamenti eszközök közül a vizsgálóbizottság felállítását említette, de szavai szerint minden eszköz az Országgyűlés kezében van, amellyel tisztázhatják az ügyet.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.