Közélet

Fidesz: a javuló gazdaság a magyar emberek teljesítménye

Fidesz: a javuló gazdaság a magyar emberek teljesítménye

2014. február 14., péntek
Fidesz: a javuló gazdaság a magyar emberek teljesítménye

A magyar gazdaság a 2010-es csődszéli állapotából kiemelkedett, 2013-ban elstartolt és egy folyamatosan emelkedő pályára állt – jelentette ki Hoppál Péter.

Kiváló gazdasági növekedési és inflációs adatok láttak napvilágot a mai napon. A KSH közlése alapján Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2,7 százalékkal emelkedett 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, ami nyolc éves csúcs; valamint a januári adat szerint 0 százalék az infláció, amire utoljára 1970-ben volt példa – ismertette pénteki sajtótájékoztatóján

Hoppál Péter

. http://www.youtube.com/watch?v=KNeaAA7yAq0 A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet arra, a kiváló eredmények mögött rengeteg munka áll, a magyar emberek munkája. A politikus aláhúzta, köszönet illeti az embereket, akik kemény és szívós munkával hozzátették a teljesítményüket ahhoz, hogy Magyarország egyre jobban teljesít. Az adatokból is látható, hogy a gazdasági növekedéshez a magyar ipar, a mezőgazdaság, valamint az építőipar is jelentősen hozzájárult – hangsúlyozta Hoppál Péter. A szóvivő a folyamatosan javuló foglalkoztatottsági adatokra is felhívta a figyelmet. 4 millió fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma Magyarországon, 255 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltás előtt – tette hozzá. Immár megéri a magyaroknak dolgozni, hiszen a fizetést nem viszi el a magas adó, sem a magas infláció, ahogyan az 2010 előtt, a Gyurcsány-korszakban volt – húzta alá a képviselő. Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a gazdasági növekedés adataiban azt is látjuk, hogy egyre nagyobb a hazánk iránt bizalom, hiszen a külkereskedelem, a magyar termékek exportja is nagyon biztató. A magyar gazdaság tehát a 2010-es csődszéli állapotából kiemelkedett, 2013-ban elstartolt és egy folyamatosan emelkedő pályára állt, az év végére pedig jóval a piaci várakozásokat meghaladó eredményeket produkált – fogalmazott a szóvivő. Hoppál Péter elmondta azt is, ebben az évben az cél, hogy a tavalyi éves gazdasági növekedést megduplázzuk, 2 százalékos, vagy azt meghaladó mértékű legyen a bővülés. A politikus szerint erre minden reális esély meg is van. A választás tétje az, hogy visszakanyarodunk-e a 2010 előtti sikertelen és kudarcokkal teli, hitelekkel működtetett, munkanélküliséget eredményező gazdaságpolitikához, visszatér-e Magyarországra a Gyurcsány-korszak. Vagy haladunk tovább az elmúlt négy évben megkezdett úton és folytatódnak-e a reményteli növekedési adatok, létrejönnek-e új munkahelyek, és tovább csökkenek-e a magyar családok terhei – fogalmazott Hoppál Péter.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.