Közélet

Fidesz: a Gyurcsány-kormány magukra hagyta a szegényeket

Fidesz: a Gyurcsány-kormány magukra hagyta a szegényeket

2014. február 18., kedd
Fidesz: a Gyurcsány-kormány magukra hagyta a szegényeket

A Fidesz szerint egyedül a Gyurcsány-koalíció hagyta magukra a családokat és a szegényeket - a nagyobbik kormánypárt így reagált a baloldali összefogás egyik politikusának megnyilvánulására.

Szabó Tímea

, az Együtt-PM társelnöke kedden sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a baloldali összefogás pártjai szerint a kormány magukra hagyta a szegényeket és a családokat. A Fidesz válaszközleményében úgy fogalmaz: a Gyurcsány-korszakban mindig a családokon és a legrászorultabbakon csattant az ostor, miközben

Gyurcsány Ferenc

és társai havonta tízmilliókat kaszáltak az állami megbízásokkal. A kommüniké úgy folytatódik: a Gyurcsány-koalíció a gáz árát háromszorosára, az áramét kétszeresére emelte, a családi adókedvezményt elvette, negyedmillió embert tett munkanélkülivé, aki pedig dolgozott, annak a fizetése felét is adóban levonta. "Az álláskeresőket egy életre segélyre ítélték, elvettek egy havi bért és nyugdíjat az emberektől" - fűzte hozzá a nagyobbik kormánypárt. A Gyurcsány-kormány csaknem egymillió család otthonát sodorta veszélybe a devizahitelekkel, a hajléktalanokat pedig ellátás nélkül hagyta az utcán halálra fagyni - fogalmaztak. A Fidesz-kormány ezzel szemben csökkenti a magyarok terheit, rezsicsökkentést, adócsökkentést, béremeléseket hajt végre, a gyermekétkeztetésre és a hajléktalan-ellátásra minden idők legtöbb kormányzati támogatását és immár több mint 4 millió ember foglalkoztatását biztosítja - zárta közleményét a Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.