Közélet

Fekete Gizi kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Fekete Gizi kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

2014. február 10., hétfő
Fekete Gizi kapja a Szegedért Alapítvány fődíját
azoreg_holgy_latogatasa15_gs

A Szegedért Alapítvány immáron huszonötödik alkalommal döntött a tudomány, a művészet és a közélet kiválóságainak díjazásáról. A mecénás alapítvány idén a Jászai Mari-díjas színművésznőnek, Fekete Gizinek ítélte a fődíjat.

A város rangos civilszervezete elnökségi ülésén döntött a mellett, hogy

Fekete Gizi

, Szegedi Nemzeti Színház társulati tagja kapja idén az alapítvány fődíját. A tudományi grémium a Szőkefalvi-Nagy Béla-díjat

Jancsó Gábornak

, az SZTE Élettani Intézet igazgatójának, a művészeti kuratórium Gregor József-díját

Kosztándi István

hegedűművésznek, a Szegedi Szimfonikus Zenekar első koncertmesterének, a társadalmi-állampolgári testület a Debreczeni Pál-díjat pedig

Muszka Dánielnek

, a szegedi Informatikai Történeti Múzeum megalapítójának ítélte oda. Az alapítványi díjak ünnepélyes átadására minden év március 12-én, a szegedi nagy árvíz és a város újjászületésének évfordulóján kerül sor. A Lapis András szobrászművész tervezte kisplasztikákat és ezüst plaketteket az alapítvány a Szegedi Nemzeti Színházban adja át a kitüntetetteknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.