Kultúra

Fekete Gizi és Király Levente egymást inspirálják a színpadon + FOTÓK

Fekete Gizi és Király Levente egymást inspirálják a színpadon + FOTÓK

2014. február 12., szerda
Fekete Gizi és Király Levente egymást inspirálják a színpadon + FOTÓK
SZS20140211_ok_tudjak_mi_a_szerelem_039

Sándor János olyan Hubay-posztromantikus játékot vett elő Bálint napjára, amelyet már huszonöt éve nem láthatott a közönség a szegedi színház színpadán. Fekete Gizit és Király Leventét, az Ők tudják, mi a szerelem párosát a pénteki premier előtt faggattuk.

"Fantasztikus

Király Leventével

játszani. Olyan inspirációt ad nekem, amitől igazán szárnyakat kapok a színpadon" - mesélt boldogan

Fekete Gizi

arról a különleges kapcsolatról, melyet partnere oldalán él meg a próbákon. A párost 2010-ben már láthatta együtt játszani a szegedi közönség, akkor

Mikszáth Kálmán

és felesége életét elevenítették fel ugyancsak

Sándor János

rendezésében. Hubay Miklós Ők tudják mi a szerelem című posztromantikus drámájában ismét szerelmeseket alakítanak, viszont itt nem egy hosszú ideje tartó románc, hanem egy idős korban fellobbant imádat áll a középpontban. A zeneszerző Hector Berlioz (Király Levente) hatvanhárom évesen elhatározza, feleségül kéri ideálját, az egyszerű polgári életét élő özvegy nagymamát, Estellát (Fekete Gizi). Az elkésett lovag ostromolni kezdi a nőt, aki azonban nem adja be könnyen a derekát, hiába minden romantikus gesztus, s az évek óta tartó vonzalom. A Jászai Mari-díjas művésznő úgy fogalmazott, számára ajándék, hogy négy év elteltével ismét egy ilyen játékban állhat színpadra Királlyal. "Belelátunk egymás gondolatába. Gizi pontosan tudja honnan indulok és hová megyek a színpadon. Tudja, mi zajlik le a fejemben és a szívemben, én pedig ugyan így érzek vele kapcsolatban. Ő az én egyetlen jelenlegi színpadi feleségem" - erősített rá a Nemzet Színésze Fekete Gizi szavaira, majd azt is hozzátette, a rendező már a Mikszáth-darabban ráérzett kirobbanó párosukra. A szerelemnek nem lehet megálljt parancsolni, utolérheti az embert akár idősebb korban is. Idővel hol fellobban, majd olykor csillapodik, egészen addig, míg át nem alakul "passzív" utórezgéssé, vagyis szeretetté - zárta a darabbal kapcsolatos gondolatit Király Levente. Az Ők tudják, mi a szerelem című játékot az Antipygmalion, avagy tudják ők, mi a szerelem? című egyfelvonásossal láthatják a színház szerelmesei február 14-én a kisszínházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.