Közélet

Elindult a pénzügyi rezsicsökkentés

Elindult a pénzügyi rezsicsökkentés

2014. február 1., szombat
Elindult a pénzügyi rezsicsökkentés

Ingyenesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból szombattól a lakosság havonta kétszer, összesen 150 ezer forint értékben, a kormány pénzügyi rezsicsökkentő lépésnek eredményeként.

A kedvezmény a fizetési számlákra vonatkozik, hitelkártya-számlákhoz kapcsolódó hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem. A gazdasági társaságok sem élhetnek a kedvezménnyel. A bankszövetség tagbankjai biztosítják, hogy valamennyi ATM-jükből legalább 100 ezer forint készpénzt fel lehet venni egyszerre. Február 1-jétől azok élhetnek a lehetőséggel, akik január 20-ig erről nyilatkoztak bankjuknál, azonban minden hónap 20-áig lehet pótolni a nyilatkozatot, és akkor a következő hónaptól biztosítja a pénzintézet a díjmentességet. A bankokat a jogszabályban előírt ingyenesség biztosításán túl nem lehet kötelezni további kedvezmények nyújtására, tehát a 150 ezer forintos kereten felül már felszámíthatják a tranzakciós díjat. A pénzügyi rezsicsökkentés valószínűleg folytatódik:

Rogán Antal

, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a parlament már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.