Közélet

Botrányra számít a Jobbik a külföldi magyarok szavazásánál

Botrányra számít a Jobbik a külföldi magyarok szavazásánál

2014. február 1., szombat
Botrányra számít a Jobbik a külföldi magyarok szavazásánál

A Jobbik szerint a külhoni szavazóhelyek alacsony száma és az egyre több külföldön élő magyar miatt várhatóan botrányos lesz az április 6-ai országgyűlési választás a külképviseleteken. Erről Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Ismertette: a kormány a napokban hozta nyilvánosságra a külhoni szavazóhelyek listáját amelyek lényegében változatlanok 2010-hez képest, pedig már akkor is voltak komoly fennakadások néhány helyen. Azóta ráadásul "drasztikusan megnőtt a külföldre kényszerült magyarok száma", nagyrészt a kormány politikájának köszönhetően - tette hozzá

Farkas Gergely

. Felidézte: az egész Egyesült Királyságban egyetlen helyen, Londonban szavazhat április 6-án mind a több tízezer ott élő, de magyar lakcímmel rendelkező magyar állampolgár. A Jobbik szerint ez a rendszer káoszhoz és a hosszú várakozáshoz vezet majd a szavazás napján. Farkas Gergely hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy míg a határon túli magyarok szavazhatnak levélben, addig a külföldön élők csak a külképviseleteken tehetik ezt meg. A Jobbik szerint a kormány "politikai okokból diszkriminálja" ezeket az embereket, mert ők leginkább a Fidesz és az előző MSZP-kormány politikája miatt hagyták el az országot, ezért a két nagy párt "nem sok szavazatra számíthatna" tőlük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.