Közélet

Befejeződött a Pápai Hús elleni csődeljárás

Befejeződött a Pápai Hús elleni csődeljárás

2014. február 13., csütörtök
Befejeződött a Pápai Hús elleni csődeljárás

A Veszprém Megyei Bíróság jóváhagyta a Pápai Hús 1913 Kft-nél született csődegyezséget és befejezetté nyilvánította a cég júliusban indult csődeljárását - jelent meg a Cégközlöny csütörtöki elektronikus kiadásában.

Ez azt jelenti, hogy a pápai húsipari cég nevéből eltűnik a "cs.a." jelzés, a társaság pedig korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja működését - áll a cég az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Felidézték, a tavaly áprilisban önkormányzati tulajdonba került Pápai Hús 1913 Kft. a május végén felállt új menedzsment erőfeszítései ellenére július 9-én csődeljárási kérelem benyújtásáról döntött, hogy a csődvédelem idejére fizetési haladékot kapjon. A csődegyezség január 16-án jött létre a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, az egyezség arról szól, hogy a húsipari vállalat beszállítói követeléseinek mintegy ötven százalékát téríti meg. Időközben a kormány arról döntött, hogy a de minimis (csekély összegű) támogatás nyújtotta keretek között kártalanítja az élőállat beszállítókat, a sertéstartók fennmaradó követeléseit pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarán keresztül fizette ki a múlt év végén. A társaság tartozásainak mintegy negyede az élőállat beszállítókkal szemben állt fenn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.