Közélet

Az Aquapolisban mosakodtak a Röszkénél ragadt kamionosok + FOTÓK

Az Aquapolisban mosakodtak a Röszkénél ragadt kamionosok + FOTÓK

2014. február 3., hétfő
Az Aquapolisban mosakodtak a Röszkénél ragadt kamionosok + FOTÓK
kamionosok_tisztalkodasa12_gs

Tíz sofőrt szállítottak hétfő éjszaka Röszkéről a Napfényfürdő Aquapolisba, hogy vehessenek egy meleg zuhanyt. A kamionosok négy napja vesztegelnek az átkelőnél, eddig nem volt lehetőségük tisztálkodni.

Negyedik napja tart a kamionstop a röszkei határnál: a szerb rendőrök múlt hét pénteken zárták le az átkelőt a túloldalon tomboló ítéletidő miatt. A tél az elmúlt napokban kimutatta foga fehérjét déli szomszédainknál, a Vajdaságban helyenként négyméteres hóbuckák alakultak ki, melyeket a nem ritkán hatvan kilométer/órásra erősödött Kossava szél igazgatott. Három nap alatt tíz kilométeres sor torlódott fel a határnál, akik napok óta egy centit sem tudtak mozdulni. Hétszáz határon ragadt jármű töltötte a vasárnap éjszakát Csongrád megyében, a határ innenső oldalán. Meleg teát, ivóvizet és élelmiszert osztogattak ugyan a járművükben rekedt sofőröknek, tisztálkodási lehetőségük azonban ezidáig nem volt. A katasztrófavédelem munkatársai ezért a Tisza Volán segítségével autóbusszal szállították el a bajba került kamionosokat, akik a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban zuhanyozhattak meg. A katasztrófavédelemtől megtudtuk: miután kihirdették a zuhanyzási lehetőséget a határnál rekedt sofőrök között, még hatvanketten jelentkeztek, az autóbusz azonban már csak tíz fővel futott be Szegedre. Sokan azért nem merték otthagyni a járművüket, mert kaptak egy fülest, hogy hamarosan elindulhat a forgalom. Erre azonban hivatalos információ még nincsen, ahogy azt sem tudni, szükség lesz-e holnap újabb járatokat indítani. A tucatnyi sofőr sietve végezte el dolgát, egyesek mosolyogtak, és integettek a kameráknak, míg mások inkább jól láthatóan nemtetszésüket fejezték ki a felhajtás miatt. Alsónadrágra vetkőzött, tusoló kamionsofőrök ekkora médiafigyelmet mindenesetre tényleg elég ritkán kaphatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.