Kultúra

A Somogyi-könyvtárban mutatja be új könyvét Kovács Miklós

A Somogyi-könyvtárban mutatja be új könyvét Kovács Miklós

2014. február 10., hétfő
A Somogyi-könyvtárban mutatja be új könyvét Kovács Miklós

A Somogyi-könyvtár februári programjai Kovács Miklós Juhász Gyula hite, hazaszeretete, szerelme című kötetének bemutatójával folytatódnak.

Sajátos nézőpontból közelíti meg

Juhász Gyula

költői életművét frissen megjelent kötetében

Kovács Miklós

. Az Egy költőóriás verscsodái – Juhász Gyula hite, hazaszeretete, szerelme című könyv előszava szerint a szerző azt mutatja meg, hogy személyes olvasatában a versek miként állnak össze egésszé, esztétikai élménnyé, a szétsugárzó asszociációk révén teljessé téve a hatás bűvöletét. A közelmúltban megjelent kötet bemutatóján a szerzővel

Tandi Lajos

, a Szeged című folyóirat főszerkesztője beszélget február 11-én 16 óra 30 perctől Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasójában. Közreműködnek:

Hódi Viktória

és

Rácz Tibor

, a Szegedi Nemzeti Színház színművészei. Kovács Miklós szegedi bölcsészhallgatóként az ötvenes években maga is kutatott Juhász Gyula „elfekvő”, azaz folyóiratokban, napilapokban, a történelmi Magyarország területén megjelent versei után. E gyűjtőmunka a későbbi kritikai kiadás összeállításának kezdeteként tekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.