Közélet

A munka legyen hivatás! - Vallja a Talentum Alapítvány

A munka legyen hivatás! - Vallja a Talentum Alapítvány

2014. február 12., szerda
A munka legyen hivatás! - Vallja a Talentum Alapítvány
talentum02_gs

Munkaerő-piaci szolgáltatásokkal bővítette palettáját a Talentum Alapítvány, amelyek segítségével az álláskeresők és fiatal pályakezdők munkába állási esélyeit szeretnék növelni. Hogy a munka hivatás legyen!

Az emberi méltóság megbecsülése a munkaerő-piaci kapcsolatokban és a munka méltóságának fenntartása az egyén munkavégzésében - emelte ki a legfontosabb gondolatokat

Balogh Edit

, a Talentum Alapítvány elnöke azzal kapcsolatban, miért tartották szükségesnek, hogy szervezetük munkaerő-piaci szolgáltatásokkal bővítse palettáját. Mint mondta, számos esetben találkoztak olyan munkanélküliekkel, fiatal munkavállalókkal és friss diplomásokkal, akik gyakorlati segítséget reméltek az alapítványtól. Számukra ezután a Talentum Munkaerőpiaci Szolgáltató Központ nyújthat megoldást egyéni, valamint csoportos foglalkozásokkal, mentori felügyelet mellett. Álláskeresési technikák, pályaválasztási tanácsadás, személyiségfejlesztő tréningek, álláskeresési technikák, motivációs és reintegráló foglalkozások várják a munkakeresőket 10-12 fős csoportokban. Balogh Edit elárulta, a jövőben gyakornoki elhelyezéssel és úgynevezett job shadowing-al szeretnék bővíteni lehetőségeiket, hogy a fiatalok minél behatóbban ismerkedhessenek meg az általuk preferált területekkel. "A hivatásuk legyen a munkájuk" - fogalmazta meg motivált, tudatos és felelősségteljes dolgozó munkához való hozzáállását, majd megjegyezte, február 20-án a munkáltatóknak is lehetőséget biztosítanak, hogy közelebbről megismerkedjenek az alapítvány ez irányú céljaival.

talentum01_gs

A szerdai sajtótájékoztatón szó esett a hamarosan záruló Együtt könnyebb!-program legfontosabb ismérveiről is, amelyeket

Tóth Xénia

projektmenedzser ismertetett: "A dél-alföldi régióban és a Vajdaság területén a vállalatok társadalmi felelősségvállalása, kultúrája még nincs kiforrva. Mi viszont azért tevékenykedünk, hogy minél több mikro-, kis-, és középvállalkozás meghonosíthassa ezt a maga területén." Az egy éves program célja, hogy átívelje - nem csak a földrajzi - határokat, de a for-profit és a non-profit szektor között húzódó "szakadékot" is. A menedzser elárulta, több alkalommal is sikerült eredményes együttműködést generálniuk a civil szervezetek és cégek között, sőt, az elmúlt évben magyar-vajdasági kapcsolatok is köttettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.