Közélet

A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a kerékpársportot

A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a kerékpársportot

2014. február 12., szerda
A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a kerékpársportot

A kormány 2020-ig 2,8 milliárd forinttal támogatja a magyar kerékpársportot - hangzott el a sportág leendő fellegvárának, a Nemzeti Olimpiai Központhoz tartozó Millenáris Velodromnak a területén megtartott szerdai sajtótájékoztatón.

Simicskó István

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkára elmondta: a kormány most zárja azt a sort, amelyben a 16 kiemelt sportág sportágfejlesztési stratégiáját mutatja be a szövetségekkel közösen. "Tervezhetővé, kiszámíthatóvá válik a jövő a sportágak számára, a lehetőségek javulnak. A kerékpáros vezetőktől kiváló programot kaptunk. A fő cél, hogy minél több gyermek kezdjen el kerékpározni" - mondta Simicskó István, miután kapott egy válogatott mezt, és egy görgőn álló bringán tekert több percen keresztül a KSI-s fiatalokkal együtt. A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke,

Katona Kálmán

a hosszú távú sportágfejlesztési program kapcsán kifejtette: 14 projektet mutattak be, ebben szerepel többek között az utánpótlásbázis szélesítése, eszközök beszerzése, edzőtáborok, versenyek szervezése, utazás világranglistás pontokat adó viadalokra és pályák felújítása minden szakágban. "Elindultunk, és erre a támogatásra lehet alapozni" - fogalmazott, majd a kissé romos Millenárisra mutatva megjegyezte: "innen kell kiindulnunk. Az elsődleges cél, hogy sok gyermek kerékpározzon!"

Vígh László

, a kiemelt sportlétesítmények fejlesztéséért és sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos megerősítette, hogy a Millenáris Velodrom várhatóan 2017 elejére készülhet el. A létesítményben elfér majd egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő - azaz világverseny megrendezésre alkalmas - kerékpáros pálya, egy BMX gyakorlópálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni. A Millenáris a sportmúzeum munkatársai szerint a magyar sport, illetve versenysport egyik bölcsője. Itt játszott először nemzetközi mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. A kerékpáros viadalok mellett az elmúlt évtizedekben atlétikai és tornaversenyt, boksz- és jégkorongmeccset, és még autós rodeót is rendeztek a létesítményben. A Millenáris jelenlegi állapota nem megfelelő. A falak sok helyen átáztak, a pálya versenyfelülete rossz minőségű, a lelátó romos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.