Közélet

A jövő hét elején nem várható csapadék, de a hét végén ismét esőre kell készülni

A jövő hét elején nem várható csapadék, de a hét végén ismét esőre kell készülni

2014. február 2., vasárnap
A jövő hét elején nem várható csapadék, de a hét végén ismét esőre kell készülni

A jövő hét elején száraz és hideg idő várható, néhol mínusz 10 Celsius-fok körül alakulnak a minimumok. A hét második felében enyhül majd az időjárás, viszont ismét többfelé várható eső, záporeső, néhol ónos eső is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn alapvetően derült, száraz időre van kilátás, legfeljebb nyugaton, délnyugaton lehetnek erősen felhős területek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, az Alföldön helyenként ennél is hidegebb lehet. Napközben jellemzően plusz 3-6 fokig melegszik a levegő, de a szeles és felhős területeken ennél kissé hidegebb lesz. Kedden a Nyugat-Dunántúlon lesznek erősebben felhős tájak is, másutt sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 11 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 5 fok között valószínű, de északkeleten, keleten plusz 6-8 fok is lehet. Szerdán általában sok lesz a napsütés, a Dunántúlon lesz helyenként több felhő, de csapadék ott sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán is mínusz 11 és mínusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak, de keleten, északkeleten plusz 7-8 fok is lehet. Csütörtökön délnyugat, nyugat felől átmenetileg megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre több helyen valószínű eső, kezdetben ónos eső is kialakulhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de az eleinte kevésbé felhős keleti tájakon mínusz 5, mínusz 7 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 8 fok között várható. Pénteken főként a nap második felében valószínű több helyen eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5 és plusz 12 fok között alakul. Szombaton kezdetben még többfelé várható eső, záporeső, majd nyugat, északnyugat felől megszűnik a csapadék, és felszakadozik, csökken a felhőzet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között, napközben plusz 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap délnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. Nappal plusz 5-10 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.