Közélet

A devizahitelesekért tüntetett a szegedi Jobbik + FOTÓK

A devizahitelesekért tüntetett a szegedi Jobbik + FOTÓK

2014. február 27., csütörtök
A devizahitelesekért tüntetett a szegedi Jobbik + FOTÓK
jobbik_demonstracio08_gs

„Hazánkat, házunkat nem adjuk!” feliratú transzparenssel vonultak a Klauzál térről a Széchenyi térig a Jobbik tüntetésének résztvevői. A devizahitelesekért a héten több mint száz megmozdulást szervezett az ellenzéki párt.

A devizahitelesek problémája mindenkit érint

Rácz Tibor

szerint. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje a csütörtök esti tüntetésen arról beszélt a Széchenyi téren, hogy a GDP 2-3%-a hiteltörlesztésekre megy el, vagyis a külföldi tulajdonú bankokhoz folyik ennyi pénz, amit kivisznek az országból. Elmondta, ezeket a hiteleket nem luxuscikkekre vagy épp nyaralásra költötték az emberek, hanem otthonteremtésre. A több százezer családot érintő probléma egyik oka abban keresendő a képviselőjelölt szerint, hogy 2001-ben engedélyezve lett a hitelszerződések egyoldalú módosítása. „A Gyurcsány-Bajnai bűnszövetkezet idején száznegyvenszeresére emelkedett a lakossági devizahitelek aránya, 1200 milliárd forintról 6300 milliárdra” – tette hozzá. Rácz szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), a Magyar Nemzeti Banknak és a Bankszövetségnek figyelmeztetnie kellett volna az embereket a hitelek buktatóira. A képviselőjelölt elmondta, az elmúlt négy évben a Jobbik több javaslatot is tett a bajba jutott devizahitelesek megsegítésére, javasolták az egyoldalú szerződésmódosítások eltörlését, szociális bankszámla bevezetését és a résztörlesztés lehetőségét egyaránt szorgalmazták, tovább a magáncsőd bevezetését. Rácz ezután közölte, a Jobbik „Kimondjuk. Megoldjuk” elnevezésű választási programjában komplex programcsomagot dolgoztak ki a devizahitelesek megsegítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.