Sport

Vízilabda: brazil bajnok lett Dalmády Szandra + FOTÓK

Vízilabda: brazil bajnok lett Dalmády Szandra + FOTÓK

2014. január 3., péntek
Vízilabda: brazil bajnok lett Dalmády Szandra + FOTÓK
dalmadyszandra_pinherios02

Brazil bajnoki címmel zárta a 2013-as esztendőt Dalmády Szandra, a szegedi női vízilabdacsapat kapitánya, aki két hétre a Dél-Amerikai országba szerződött decemberben.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem OB I-es női vízilabdacsapatának kapitánya december elején két hétre

Brazíliába szerződött

, hogy a Pinherios csapatának tagjaként vegyen részt a helyi bajnoki küzdelmekben. "A São Paulo-i Esporte Clube Pinheiros-ban játszottam, amely az ország legnagyobb klubcsapata, s innen szerepelnek a legtöbben a brazil női válogatottban" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Dalmády Szandra

, aki egyedüli magyarként szerepelhetett a patinás klubban magyar sztárjátékosként, ám a mezőnyt tekintve korántsem számított egyedüli magyarnak. "

Somhegyi Noémi

és

Kling Szandra

a São Paulo-i Paineiras,

Gyöngyösi Anikó

a riói Botafogo,

Kiss Alexandra

és

Szilágyi Réka

pedig az ugyancsak São Paulo-i Paulistano csapatát erősítették" - sorolta hazánk Brazíliába villámigazolt vízilabdás leányait a szegedi cséká. A civilben orvosként dolgozó pólós hölgyet a Pinherios edzője kereste meg, de a játékosok közül is írtak páran neki e lehetőséggel kapcsolatban. "Mindenképpen szerettek volna új tapasztalatokat szerezni Európából, s vízilabdáról lévén szó, egyből Magyarország volt az első akire gondoltak. Ott kint úgy tekintenek minden magyar vízilabdásra, mint a világ legjobbjaira, és számukra Magyarország a vízilabda hazája" - mesélte leigazolásának előzményeiről a szegedi sportoló, akinek ugyancsak érdekes volt megismerkedni a brazil játékstílusukkal és edzésmódszerekkel. Mint Dalmády Szandra elmondta, a brazil klubok igen magas színvonalú és felszereltségű létesítmények: csak a Pinherios több uszodával rendelkezik, továbbá számos csarnok, s egy hatalmas konditerem is segíti a sportolók felkészülését. "A csapatom tagjai nagyon nagy hangsúlyt fektettek a konditermi erősítő gyakorlatokra és a többi csapathoz képest is igen gyors játékosoknak. Több tehetséges játékost is megismerhettem, akiket még bizonyára viszont fogunk látni az olimpián" - osztotta meg benyomásait a brazil élcsapatról a szegedi vízilabdázó, akit az egzotikus ország is elbűvölt. "Az ország gyönyörű és az emberek végtelenül kedvesek és közvetlenek. Aki csak megteheti, annak mindenképpen érdemes látnia Brazíliát, a növényzetet, a nagyvárost, a hegyeket, a tengerpartot, és mindezt egymás mellett hihetetlenül izgalmasnak találtam" - foglalta össze érzéseit a szegediek Universiade-ezüstérmes csapatkapitánya.

dalmadyszandra_pinherios04

Többek között a Rio de Janeiróban és Sao Paulóban lejátszott, összesen 8 mérkőzésen a csapat 134 találatából 24-et jegyző Dalmády doktornő segédletével, az EC Pinherios minden meccsét megnyerte, s a bajnoki trófeát is elhódította.

A végeredmény:

1. Pinheiros 16 pont (134-55) - veretlenül 2. Paulistano 12 pont (89-63) 3. Flamengo 8 pont (88-77) 4. Botafogo 2 pont (58-1114) 5. Paineiras 2 pont (44-104)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.