Kultúra

Vasárnap zár Zoltai Attila kiállítása az Emlékpontban

Vasárnap zár Zoltai Attila kiállítása az Emlékpontban

2014. január 10., péntek
Vasárnap zár Zoltai Attila kiállítása az Emlékpontban
Zoltai_Atilla_gitarral

Tárlatvezetéssel és zenés árnyjátékkal zár Zoltai Attila festőművész egyéni kiállítása az Emlékpontban január 12-én, vasárnap délután 3 órakor. A különleges performanszon a művész groteszk és humoros plasztikái egy vásznon megjelenve térgrafikákká alakulnak át.

Az Emlékpontban vasárnapig tekinthetőek meg

Zoltai Attila

festőművész Műtermi jegyzetei, ahol több mint harminc festményen és mintegy kéttucatnyi plasztikán keresztül nyújt betekintést sokoldalú művészi gondolatvilágába és világnézetébe. A finisszázson

Nagy Imre

művészettörténész mutatja be a vásárhelyi alkotó műveit. A Tornyai János Múzeum igazgatója szerint Zoltai Attila kiállítása több, mint a művész által választott cím sejtet. A legbensőségesebb, legkidolgozottabb témák valóban a műtermi témához kötődnek, de olyan filozofikus megközelítésben, amely fölveti a látvány realitásának kérdését - mondta el a művészettörténész. Az aprólékosan kidolgozott részletek érdekesen ellenpontozzák azt a kérdésfölvetést, amit a tükröződő felületek motívumai sugallnak: a látott világ valóságos-e vagy festett illúzió? Az illúzió kérdését feszegeti az a fény-árnyék performance is, amelyen

Antalóczy Tibor

fotós a művész szobrait egy vászonra vetítve alakítja át. A megvilágítások, a fényforrás, az árnyékot adó alkotások és a hordozó felület viszonya különleges árnyképeket eredményez. Zoltai Attila biciklistái, Don Quijote-i és hangjegyei a kínai árnyékszínházak mintájára önálló életre kelnek és játszanak a nézők szeme láttára. A műsor zenei aláfestéséről maga a művész gondoskodik, Zoltai Attila gitárral kíséri a finisszázs "fellépőit".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.