Közélet

Valós elszámoltatást akar a Jobbik

Valós elszámoltatást akar a Jobbik

2014. január 21., kedd
Valós elszámoltatást akar a Jobbik

A jobbikos Szilágyi György szerint csak pártja képes valós és teljes körű elszámoltatásra, amely egyszerre képes helyreállítani a közéletbe, a politikai elitbe vetett bizalmat és a társadalom igazságérzetét.

Keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta, egyedül a Jobbik áll felette "mind a kommunista múlt ocsmány diktatúrájában elkövetett gazemberségeknek, mind a jelenkori korrupt és oligarchiák uralmára alapozó, nem mellesleg egymással is súlyos gazdasági összefonódásban álló jobb- és baloldali politikai elitnek". Hozzátette: 2010-ben a Fidesz a "rendszerváltás, a valódi rendszerváltás és a forradalom jelszavával nyerte meg" a választást, és ez egy olyan társadalmi igényt tükrözött, amely szeretett volna leszámolni a két évtizede zajló "mutyik, háttéralkuk, kartellezések" rendszerével. Ehhez képest az elmúlt négy évben "hetente érkeztek hírek" a Fidesz körüli korrupciós botrányokról - fogalmazott Szilágyi György. Kijelentette:

Simicska Lajos, Nyerges Zsolt

, a Közgép és

Mészáros Lőrinc

sikerei "méltán okot adnak a széles körű közutálatra" és ismét bebizonyosodott, hogy a közbeszerzés a korrupció melegágya. Ez a folyamat nem "egyszerűen barátok, csókosok helyzetbe hozása, hanem éhes emberek szemérmetlen harácsolása" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.