Közélet

Uniós pénzből újul meg a szegedi Dóm

Uniós pénzből újul meg a szegedi Dóm

2014. január 2., csütörtök
Uniós pénzből újul meg a szegedi Dóm
dom_it

Az uniós Dél-Alföldi Operatív Program (DAOP) 100 százalékos támogatásával, az előzetes becslés szerint nettó 1 milliárd 675 millió forintból újul meg a szegedi Dóm. A nyílt közbeszerzési felhívást a DÓM Fejlesztő- és Turisztikai Szolgáltató Szervezet a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben tette közzé.

A szegedi Dóm turisztikai vonzerővé fejlesztése elnevezésű projekt keretében fel kell újítani - bár csak részlegesen - a Dóm homlokzatát. Emellett szerepel a munkák között az altemplomi lejárat és a nyugati oldalbejáró körül kialakított rámparendszer lebontása, az előlépcső átalakítása, valamint a Dóm kiemelt előterének a felújítása is. Végül pedig a Püspöki Székház, a Gál Ferenc Főiskola és a Szent Gellért Szeminárium közös udvarának a zarándokok és látogatók fogadására alkalmas térré fejlesztése a cél. Az ajánlattevőnek - referenciaként - be kell mutatnia az elmúlt 5 évből egy legalább nettó 500 millió forintos műemlék-felújítást, és egy legalább nettó 1 milliárdos nem lakó- vagy ipari épület felújítását. Az ajánlattételi határidő február 7. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy a kivitelezés ára 93, míg az előteljesítés 7 súlyszámmal szerepel az értékelésben. A rekonstrukció érinti a Szegedi Szabadtéri Játékokat is. Mint azt

Herczeg Tamás,

a fesztivál igazgatója tavaly októberben elmondta, az idei fesztiválra megfordul a nézőtér, a színpadot pedig a Dóm tér órateraszán állítják föl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.