Egyetem

Újabb négy évre Szabó Gábor lehet a szegedi egyetem rektora (FRISSÍTVE)

Újabb négy évre Szabó Gábor lehet a szegedi egyetem rektora (FRISSÍTVE)

2014. január 10., péntek
Újabb négy évre Szabó Gábor lehet a szegedi egyetem rektora (FRISSÍTVE)
szabo_gabor_rektor10_gs

Minisztériumi forrásból úgy értesültünk, hogy a Szegedi Tudományegyetem rektori székére kiírt pályázatra egy anyag érkezett, a jelenlegi rektor, Szabó Gábor indul újra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ide vonatkozó törvényi szabályozás szerint még 2013. november 15-én írta ki a pályázatot a Szegedi Tudományegyetem rektori székére a következő négyéves ciklusra. A pályázatok benyújtási határideje december 16-a volt. Bár hivatalos megerősítést nem kaptunk az EMMI sajtóosztályától, de a SZEGEDma.hu több minisztériumi forrása is megerősítette, hogy egyetlen pályázati anyag érkezett a posztra, a jelenlegi rektoré,

Szabó Gábor

akadémikusé, aki 2010. július 1-je óta tölti be a tisztséget. A

kiírás szerint

a megbízatás 2014. július 1-től 2018. június 30-ig szól, az elbírálás határideje pedig 2014. május 15. A hatályos felsőoktatási törvény értelmében a pályázato(ka)t az egyetem szenátusa véleményezi, majd a fenntartó minisztérium dönt a rektor személyéről. Jelen esetben amennyiben hiánytalan és az elvárásoknak megfelel a rektor anyaga, akkor idén júliustól újabb négy évig minden valószínűség szerint ismét Szabó Gábornak hívják majd a szegedi egyetem vezetőjét.

Már Szegeden a pályázat - februárban kerülhet a szenátus elé

Értesülésünket a délelőtt folyamán hivatalosan is megerősítette Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem főtitkára. "Klinghammer Istvántól, a felsőoktatási államtitkártól megkaptam reggel a tájékoztatást Budapesten, és el is hoztam magammal a pályázatot. Azt a javaslatot fogom tenni, hogy a szenátus a februári ülésén véleményezze a pályázatot. A fenntartó dönt a dokumentumról, a megbízást pedig a köztársasági elnök adja majd át" - mondta el portálunknak a főtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.