Közélet

Több helyen is megdőlt a hajnali melegrekord

Több helyen is megdőlt a hajnali melegrekord

2014. január 5., vasárnap
Több helyen is megdőlt a hajnali melegrekord
homero05_gs

Vasárnapra virradóra több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord Magyarországon, a Zala megyei Iklódbördőcén még a leghidegebb órában is 10,4 Celsius-fokot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: már jó ideje az év ezen időszakához képest több fokkal melegebb az időjárás. Ennek hatásaként a hajnali órák hőmérséklete enyhének bizonyult, egy-két magasabban fekvő terület kivételével 3-8 fokig hűlt le a levegő. A január 5-i legmagasabb minimumrekord eddig 8 fok volt, amelyet tavaly mértek Sopronban. Most a Dunántúlon több mérőállomáson is magasabb minimumokat regisztráltak. A legmelegebb Iklódbördőcén volt, ahol több mint két Celsius-fokkal (10,4) mértek magasabb hőmérsékletet az eddigi rekordnál. Ezen kívül az OMSZ további nyolc helyen mért 8 fokot elérő vagy azt meghaladó minimumot: Kaposváron, Bátaapátin, Szombathelyen, Nemeskisfaludon, Nagykanizsán, Pécsett, Pápán és Kisbárapátin is rekord meleg volt vasárnapra virradóra. Az előrejelzés szerint vasárnap több helyen elered az eső, a szél is többfelé megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb lesz. Késő este 4 és 10 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.