Közélet

Tabletet és mobilt loptak, elítélték őket

Tabletet és mobilt loptak, elítélték őket

2014. január 8., szerda
Tabletet és mobilt loptak, elítélték őket

A Szegedi Járásbíróság kedden jogerős ítéletet hozott annak a román testvérpárnak az ügyében, akiket szombaton vett őrizetbe a rendőrség.

A bíróság C. S. I. elsőrendű vádlottat bűnösnek mondta ki társtettességben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében, ezért három hónap, egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, míg C. M. A. másodrendű vádlottat bűnösnek mondta ki társtettességben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében és könnyű testi sértés vétségében, ezért őt halmazati büntetésül öt hónap végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte. Az ítélet szerint a vádlottak január 4-én azzal a szándékkal mentek be az egyik szegedi áruházba, hogy onnan műszaki cikkeket tulajdonítsanak el. C. S. I. az áruház területén levett a polcról egy tabletet, míg testvére egy mobiltelefont vett magához. Az összesen több mint 72 ezer forint értékű műszaki cikkekkel a vádlottak a hűtőszekrényekhez mentek, ahol az elsőrendű vádlott azokról a nála lévő mágneses eszközzel eltávolította az áruvédelmi eszközt, majd ő maga a tabletet, míg a másodrendű vádlott a mobiltelefont a ruházatába rejtette, és így próbáltak meg távozni az áruházból, azonban a biztonsági szolgáltat feltartóztatta őket. A termékek visszaadását követően a vádlottak megpróbáltak távozni a biztonsági helyiségből, melynek során C. M. A. vádlott egy alkalommal megütötte arcán az ott tartózkodó biztonsági őrt. A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon belüli sérülése keletkezett. A vádlottak a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerték. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlottak és a védő tudomásul vette, így az jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.