Közélet

Századvég: Közös listával sem erősebb a baloldal

Századvég: Közös listával sem erősebb a baloldal

2014. január 15., szerda
Századvég: Közös listával sem erősebb a baloldal

Egy százalékkal több a baloldali választási koalíció támogatottsága közös listával, mintha a szereplők külön indulnának. A Jobbik esetében erősödés tapasztalható - derült ki a Századvég legújabb felméréséből, amelynek eredményét szerdán juttatták el az MTI-hez.

Januárban a teljes népesség körében az MSZP 13 százalékon, az Együtt-PM 4 százalékon, a DK pedig 3 százalékon áll, azaz összesen a teljes népesség 20 százaléka szavazna a baloldali pártokra. Ha a megkérdezettek a közös listát is választhatják, ez az érték 21 százalék - közölték. A Fideszre a teljes népesség 32 százaléka voksolna, a Jobbik 10 százalékon áll, ami a megelőző hónaphoz képest erősödést jelent. Az LMP támogatottsága 3 százalék. A biztos szavazó pártválasztók között a kormánypárt támogatottsága 52 százalékon, az MSZP 21 százalékon, az Együtt-PM 5 százalékon, a DK pedig 4 százalékon áll. A Jobbik ebben a körben is erősödött, jelenleg 14 százalék a támogatói aránya. Az LMP-re a biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka voksolna. A felmérés január 10. és 12. között történt ezer felnőtt megkérdezésével, hibahatára 3,2 százalékpontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.