Közélet

Szabó Sándor: A DK mellett további pártokkal is összefoghat az ellenzék (FRISSÍTVE)

Szabó Sándor: A DK mellett további pártokkal is összefoghat az ellenzék (FRISSÍTVE)

2014. január 9., csütörtök
Szabó Sándor: A DK mellett további pártokkal is összefoghat az ellenzék (FRISSÍTVE)
batyai_edina_szabo_sandor03_gs

Szabó Sándor üdvözli az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodásának felülírását, a szocialisták jelöltje szerint nem késő összefogni a többi ellenzéki párttal, és arra számít, hogy további jelölőszervezetek is csatlakoznak a tárgyalásokhoz. Bátyai Edina helyett az országos szóvivőhöz kellett küldeni kérdéseinket, érdemi tájékoztatást későbbre ígértek.

A két szegedi körzetben induló ellenzéki jelöltet, az MSZP-s

Szabó Sándort

és az Együtt 2014-PM részéről

Bátyai Edinát

kerestük fel, hogy megkérdezzük véleményüket a

tegnap bejelentett kiszélesedő ellenzéki összefogásról

,

Gyurcsány Ferenc

pártjának "belépéséről" a közös listára és arról, hogy áldozatul eshet-e az ő pozíciójuk is az új egyezség oltárán (amennyiben az MSZP-nek, az Együtt-PM-nek vagy mindkét félnek egyéni körzeti jelöltségeket kellene átadnia például a Gyurcsány Ferenc vezette politikai erőnek). Szabó Sándor (szegedi 1-es választókörzet) elmondta többek között, hogy a héten kiderül, melyik pártnak mennyit kell feláldoznia a helyeik közül, de ezt az együttműködést el kell fogadnia mindenkinek, és alá kell vetnie magát.

Bátyai Edina

sms-ben reagált megkeresésünkre, pártjának országos szóvivőjéhez,

Rácz Krisztinához

irányított minket kérdéseinkkel, aki levélben ígért tájékoztatást. Pénteken megkaptuk a hivatalos választ: "Minden ehhez hasonló személyi kérdés egyelőre túl korai, mivel az ellenzék legerősebb pártjai közötti egyeztetés még folyamatban van. Ennek megfelelően az egyéni jelöltek esetleges visszaléptetése sincs napirenden. Az ellenzéki tárgyalások lezárulta után minden további részletről tájékoztatni fogjuk a sajtót, így az Önök szerkesztőségét is."

Szabó: Még mindig jobb későn, mint soha

„Minél szélesebb összefogásra van szükség és minél szorosabb együttműködésre a meglévő partnerekkel és esetlegesen új partnerekkel, így a Demokratikus Koalíció mellett gondolok a liberálisokra és a többi jelölőszervezetre” – reagált Szabó Sándor a szerdai bejelentésre, mely szerint a DK-t is beveszik az ellenzéki együttműködésbe. A Csongrád megyei 1-es választókerület MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje közölte, a DK-val most indulnak a tárgyalások, ami szerinte nem jelenti azt, hogy kizárólag a Gyurcsány Ferenc vezette párttal egyeztetnek, további felek bevonására is számít. Arra a kérdésünkre, hogy ez vajon miként befolyásolja a 106 egyéni körzetben már megnevezett MSZP-s és Együtt-PM-es jelöltek névsorát, Szabó elmondta, ez egyelőre természetesen nem tudható, de a közös lista, jelöltek és miniszterelnök-jelölt megnevezését fontos előrelépésnek tartja. „Remélem, egy héten belül kiderül, hogy az eddigiekből mennyit kell az Együtt-PM-nek és az MSZP-nek feláldoznia, de bárkiről is legyen szó, ezt az együttműködést el kell fogadni, és minden jelöltnek alá kell vetnie magát” – hangsúlyozta. Emlékeztetett, tavaly augusztusban kötött választási együttműködési megállapodást a két legnagyobb ellenzéki párt, mellyel kapcsolatban már akkor azt mondták a szocialisták, hogy késői az összefogás. „Az MSZP részéről azt tudom mondani erről, amit

Mesterházy Attila

pártelnök is hangsúlyozott, hogy szükséges az együttműködés. Arra, hogy mikor kezdték el kellő komolysággal venni ezt a kérdést a többi jelölőszervezet részéről, nem tudok mit mondani” – jegyezte meg. A kibővülő együttműködéssel kapcsolatban Szabó az ismert mondást is idézte, nevezetesen, hogy még mindig jobb későn, mint soha. A szocialista képviselőjelölt úgy látja, amennyiben lezárulnak a most megkezdett tárgyalások még január folyamán, akkor még időben vannak, s kéthónapos intenzív kampánnyal meg tudják szólítani a választópolgárokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.