Bulvár

Bomba robbant egy budapesti bank előtt (FRISSÍTVE!)

Bomba robbant egy budapesti bank előtt (FRISSÍTVE!)

2014. január 13., hétfő
Bomba robbant egy budapesti bank előtt (FRISSÍTVE!)
Robbanás történt egy bankfiókban a XIII. kerületben

Az elsődleges vizsgálatok szerint robbantásos bűncselekmény történt a fővárosi Lehel utca egyik pénzintézeténél. A CIB Bank falát károsította a detonáció.

18.19: Még mindig tart a helyszínelés

Még hétfő este is helyszíneltek a rendőrök Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában, ahol hajnalban egy robbantás következtében több bankfiók portálja megrongálódott - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel. Kovács Viktória a nyomozásról bővebb információkat egyelőre nem közölt. Azokat a sajtóinformációkat viszont cáfolta, miszerint a rendőrök kihallgatták volna Kásler Árpádot, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) vezetőjét. A Hír TV információi szerint egy a bankfiók előtt hagyott borítékban lehetett robbanószer. A hvg.hu arról írt, hogy a tettes feltehetőleg az ATM-ben lévő pénzt szerette volna megszerezni, csak elméretezte a házilag összebarkácsolt robbanószerkezetet. Az ORFK szóvivője a robbanószerkezettel kapcsolatos információkat nem erősítette meg. Hétfőn hajnali 4 óra 18 perckor a XIII. kerületi Lehel utcában egy eddig ismeretlen típusú robbanószerkezet lépett működésbe, amelynek következtében több bankfiók portálja megrongálódott. Nem sérült meg senki, az anyagi kár viszont jelentős. Az eddigi adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, "a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult" - írta honlapján a rendőrség. A robbantással összefüggésben egy motorost keres a rendőrség. Közleményükben azt írták: a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a Lehel utcai robbantás helyszínéről "egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 köbcentiméteres, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott". A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

14.55: Megszűnt a forgalomkorlátozás

A rendőrség megszüntette a forgalomkorlátozást a főváros XIII. kerületében, a Lehel utcában, ahol hétfő hajnalban robbanószerkezet lépett működésbe - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője hétfő délután az MTI-t. A helyszínelés még nem ért véget, emiatt a bankfiókok előtti járdaszakasz továbbra is le van zárva - közölte Kovács Viktória, az ORFK szóvivője. A rendőrségi vizsgálat ideje alatt a Lehel utcában a Béke tér és a Róbert Károly körút között teljes útzár volt, a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz pedig rövidebb, illetve terelt útvonalon közlekedett. A rendőrség tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 18 perckor a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a helyszínről a robbantás előtt. Később a rendőrség közölte, hogy egy motorost keresnek a bűncselekménnyel összefüggésben. A robbantásban nem sérült meg senki, az anyagi kár viszont jelentős.

Korábban:

A XIII. kerületben lévő bankfiók utcafronti bejárati oldalának egy része hajnali 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. Személyi sérülés nem történt - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfő délelőtt. Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult - írta a rendőrség. Jelenleg a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése zajlik - áll a rendőrségi közleményben. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövető ellen. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a robbanást megelőzően - értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció. A Lehel utca egy szakaszának hétfő hajnali lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését érinti - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI érdeklődésére. A 14-es villamos Káposztásmegyer és a Frangepán utca között közlekedik, onnan a Lehel térig villamospótló autóbuszok járnak terelt útvonalon. Ugyancsak terelt útvonalon közlekedik a 105-ös autóbusz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.