Közélet

Rácz Tibor letette esküjét: a szociális bérlakásokra koncentrálna

Rácz Tibor letette esküjét: a szociális bérlakásokra koncentrálna

2014. január 3., péntek
Rácz Tibor letette esküjét: a szociális bérlakásokra koncentrálna
racztibor_kozgyules04_gs

Az esztendő első, döntés nélküli közgyűlésén tette le a képviselői esküt Rácz Tibor. A jobbikos politikus az eddiginél aktívabban szeretné bevonni a szegedieket a helyi politikába, s problémáikat a közgyűlés elé fogja tárni.

Mint ismeretes, november 22-én, a másodfokú bírósági ítélet után mondott le a szegedi képviselő-testület jobbikos tagja,

Keresztúri Farkas Csaba

. A párt

Rácz Tibort

jelölte, ő azonban

a tavalyi év utolsó közgyűlésén

nem szavazhatott, mert a helyi választási bizottság határozatát követően nem járt le a fellebbezési idő, így csak január harmadikai

rendkívüli közgyűlésen

tehette le esküjét.

- Mit tart majd szem előtt most kezdődő munkája során a szegedi közgyűlésben?

- A szegediek érdekében, a Jobbik programja mentén kívánom folytatni a Keresztúri Farkas Csaba által 2010-ben megkezdett munkát. Céljaim között szerepel, hogy mindazok problémáival foglalkozzak, akikkel sem az MSZP, sem a Fidesz nem törődik. Próbálom a szegedi lakosokat is jobban bevonni az önkormányzati munkába, kitelepüléseken és fogadóórákon keresztül szeretném elérni őket.

- Melyek azok a problémák, amelyekkel úgy látja, nem foglalkozik kellőképpen az MSZP és a Fidesz?

- Itt megemlíthetem az IKV-s társasházak problémáit, például az ezen épületeknél elmaradt rezsicsökkentést vagy a lakóközösségek panaszait. A szociális bérlakásoknál tapasztalható gondokról mindenki tud, egyes cigány közösségek visszaélnek szociális helyzetükkel, és nem hajlandóak vagy épp nem tudnak alkalmazkodni a többségi társadalom normáihoz, az ott élőket zaklatják, megkeserítik életüket. A Jobbik több alkalommal nyújtott be módosító indítványt a lakásrendelethez, ezzel a kérdéssel foglalkozni fogok a közgyűlésben. Ezeken felül Szeged esetében nem mehetünk el szó nélkül a munkahelyteremtés hiánya mellett, ami szintén nagy problémát jelent.

kozgyules01_gs

- Az idei választási kampány során politikai rendezvények sorára lehet számítani a Jobbik részéről is. Ezen felül miben változtatna a lakossággal történő kapcsolattartáson mint önkormányzati képviselő és mint parlamenti képviselőjelölt?

- Az elmúlt öt évben számos kitelepülésen vettem részt, lakossági fórumot is tartottam, amit folytatni fogok. Célom, hogy az embereket bevonjam a helyi politikába, és problémáikat a közgyűlés elé fogom tárni. Eddig is felkarolunk ügyeket, s a lakosok észrevételeit eddig is beépítettük helyi programunkba.

Vona Gábor

pártelnök úgy fogalmazott egy lakossági fórumon, ha körbeadna egy lapot, meg lehetne írni akár egy országos programot is. Látni kell azt azonban, hogy egyedül vagyok jobbikos képviselő a testületben, remélem, meg lehet majd győzni a többi párt képviselőit is, hogy álljanak egy-egy ügy mellé. Többek között a Kiskundorozsmára, a cigánytelep helyére tervezett lakópark ötletét nem támogatjuk, célunk, hogy az önkormányzaton keresztül ennek megépítését megakadályozzuk. Több mint kétezer aláírást gyűjtöttünk össze az elmúlt három hétben kizárólag Dorozsmán, ami jelzés az önkormányzat felé is.

- Ha már szóba hozta, hogy egyedüli jobbikos a képviselő-testületben, számtalanszor elhangzott az elmúlt években a szocialisták részéről, hogy „Fidesz-Jobbik mutyikoalíció” van Szegeden, s megvásárolják a Jobbik képviselőjének szavazatát. Mit szól ezekhez a vádakhoz?

- Az MSZP mindig azt mondja, hogy a Jobbik a Fidesz oldalán áll, míg a Fidesz azt, hogy a szocialisták oldalán, és Szegeden a közgyűlés összetétele miatt ez hatványozottan igaz. Mi azt ígértük a választáson, és ezt tartjuk a jövőre nézve is szem előtt, hogy mindent megszavazunk, ami az ország, illetve Szeged érdekét szolgálja. Amiről viszont úgy látjuk, nem visz előre, azt nem támogatjuk, s harcolunk ellene.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.