Közélet

Pelczné Gáll Ildikó: 240 milliárd maradt a családoknál

Pelczné Gáll Ildikó: 240 milliárd maradt a családoknál

2014. január 25., szombat
Pelczné Gáll Ildikó: 240 milliárd maradt a családoknál

Az eddigi rezsicsökkentések eredményeként 240 milliárd forint maradt a magyar családoknál - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke szombaton a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen, a rezsicsökkentésről rendezett fórumon.

Az európai parlamenti képviselő közölte: a Fidesz, az Orbán-kormány folytatja, ugyanakkor az újjáalakult Gyurcsány-koalíció támadja a rezsicsökkentést.

Tasó László

(Fidesz) országgyűlési képviselő hozzátette: a rezsicsökkentés olyan újszerű, kivételes lépése a magyar politikának, "olyan kivételes szerencséje a magyar embereknek", amiről beszélni kell.

Pelczné Gáll Ildikó

a létavértesi polgármesteri hivatal zsúfolásig megtelt nagytermében, mintegy 150 ember előtt kijelentette: a szocialisták és a liberálisok nyolc évig bizonyították mit nem tudnak megcsinálni. A Gyurcsány-korszaknak 2010-ben vége lett, a Fidesz-vezette kormány egy tönkretett, a csőd szélére juttatott országot kapott örökségül - tette hozzá a Fidesz alelnöke. A politikus emlékezetett rá, hogy az Orbán-kormánynak a magyar emberek érdekeit képviselve mind a multinacionális cégekkel, mind a bankokkal, mind Brüsszellel meg kezdett küzdenie. Ez a küzdelem eredményesnek bizonyult: Magyarország volt az első európai uniós ország, amelyik a piacról önállóan tudta magát finanszírozni - jegyezte meg Pelczné Gáll Ildikó, majd az elmúlt két év eredményei között megemlítette az IMF-hitel visszafizetését, az alacsony költségvetési hiányt és inflációt, a Magyarország elleni uniós eljárás megszüntetését, a 225 ezer új munkahelyet, s a növekvő pályára állított gazdaságot. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a sikerek és a rezsicsökkentés folytatásához szükség van annak a legalább 2,5 millió embernek a támogatására április 6-án, akik egyszer már kinyilvánították egyetértésüket a rezsicsökkentést támogató aláírásukkal. A Gyurcsány-koalíciónak ugyanis nem titkolt célja a rezsicsökkentés eltörlése, az adóemelés, a minimálbér-csökkentés, a családtámogatási rendszer leépítése, a fizetős egészségügy és a tandíj bevezetése - sorolta. Meg kell védeni a közös eredményeinket, álljunk ki az igazunkért április 6-án is - hívta fel a választók figyelmét Pelczné Gáll Ildikó a létavértesi rezsifórumon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.