Egyetem

Optikai agykutás, sugárzások, szuperlézer - ismét Fizika Napja Szegeden!

Optikai agykutás, sugárzások, szuperlézer - ismét Fizika Napja Szegeden!

2014. január 31., péntek
Optikai agykutás, sugárzások, szuperlézer - ismét Fizika Napja Szegeden!
fizika napja

Szombaton újra izgalmas kísérleti bemutatók és előadások várják az érdeklődőket az SZTE Fizikus Tanszékcsoportján.

Február 1-jén, szombaton 9-14 óráig ismét sor kerül Szegeden az SZTE Fizika Napjára. A helyszín ezúttal is az SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Dóm téri épülete (Dóm tér 9.) lesz. Látványos kísérletek, interaktív bemutatók, lézerlaborok látogatási lehetősége mellett előadásokat is hallhat majd az érdeklődő közönség. Utóbbiak többek között a nagy földi áramlási rendszerek és az optikai módszerekkel zajló agykutatás rejtelmeibe vezetik be a hallgatóságot, de szó lesz a szervezetünket érő elektromágneses sugárzások hatásairól és a Szegeden épülő szuperlézerről is. Az esemény szervezői kiemelt figyelemmel várják a fizika iránt érdeklődő középiskolás diákokat és szüleiket. Ők az előadások és bemutatók mellett külön standnál kaphatnak továbbtanulással és elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatos információkat.

Az előadások részletes programja:

10.00-10.30: Bozóki Zoltán (tudományos tanácsadó, MTA-SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport): És mégis forog a Föld! (Légköri és tengeráramlatok fizikája) 10.45-11.15: Bari Ferenc (tanszékvezető egyetemi tanár, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): „Nézzünk magunkba!” (Optikai módszerek az agykutatásban) 11.30-12.00: Nagy László (egyetemi docens, SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet): Láthatatlan sugarak körülöttünk 12.15-12.45: Osvay Károly (kutatási technológiai igazgató, ELI-HU Nonprofit Kft.): A zseblámpától a Big Flash-ig: a szuperlézer Szegeden További részletes információk:

www.physx.u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.