Közélet

OKF: javult a szórakozóhelyek biztonsága

OKF: javult a szórakozóhelyek biztonsága

2014. január 27., hétfő
OKF: javult a szórakozóhelyek biztonsága

A tavalyi tapasztalatok alapján jelentős mértékben javult a zenés-táncos rendezvények, szórakozóhelyek biztonsága, az üzemeltetők, rendezvényszervezők mindinkább törekednek a biztonságos lebonyolításra és a szabályok betartására - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem 2013-ban is kiemelt figyelmet fordított a szórakozóhelyekre: az országszerte csaknem hatszáz szórakozóhelyen megtartott tűzvédelmi hatósági ellenőrzésen 65 esetben adtak ki hatósági felhívást, 27 esetben éltek hatósági kötelezéssel, 41 esetben tűzvédelmi bírságot szabtak ki, 19 szórakozóhelyet pedig bezárattak. A tájékoztatás szerint a tavaly és a tavalyelőtt alkalmazott szankciók számát összevetve egyértelmű javulás tapasztalható, a szórakozóhelyek üzemeltetői egyre jobban ismerik a rájuk vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, és igyekeznek is betartani őket. A rendszeresen megtartott országos ellenőrzés-sorozatoknak, illetve a rendezvénytartási engedéllyel kapcsolatos jogszabályi előírások szigorításának köszönhetően a 2011-es West Balkán-tragédia óta összességében jelentős mértékben javult a zenés-táncos rendezvények biztonsága - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.