Közélet

Nem drágul a szegedi tömegközlekedés, de vannak változások

Nem drágul a szegedi tömegközlekedés, de vannak változások

2014. január 3., péntek
Nem drágul a szegedi tömegközlekedés, de vannak változások
Közlekedés - Pesa Swing villamos érkezett Szegedre

A szegedi tömegközlekedésben nem emelkednek a jegy és bérletárak, viszont korlátozzák a menetjegyek érvényességi idejét - tudtuk meg Tóth István Tibortól.

"A díjváltozási javaslat nem került a közgyűlés elé" - tájékoztatta portálunkat

Tóth István Tibor

, az SZKT ügyvezető igazgatója, tehát január elsejéről nem emelkednek a jegy és bérletárak a tömegközlekedésben. Az általános havibérlet továbbra is 6830 forint, a tanuló és nyugdíjas havi bérlet pedig 3585 forintba kerül. A vonaljegyekben sem történt változás, az elővételben megváltottakért 310 forintot kell fizetni, a járműveken váltottak pedig 400 forintba kerülnek. Változás viszont, hogy a közlekedőket a szolgáltatók biztosítása védi, ezért az eddig utasokat terhelő 5 forintos biztosítási díj megszűnt. Az ügyvezető igazgató kiemelte, a megszaporodott jegyhamisítások miatt korlátozzák a menetjegyek érvényességi idejét, ami annyit tesz, hogy utazni csak a vásárlást követő év december 31-ig lehet. Tehát a 2014. januárjában megváltott jegyeket 2015. december 31-ig használhatják fel az utasok. A kisállatok szállítási díjában sem történt változás: például a kézipoggyász módjára, vagy ölben szállítható ebek továbbra is ingyen utazhatnak, viszont a nem táskában szállítható, nagytestű kutyák vagy vonaljeggyel, vagy pedig általános havi bérlettel utazhatnak (kivéve ha rendőrségi kutyáról és vakvezető kutyáról van szó).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.