Sport

Műkorcsolya Eb: minden készen áll a rajtra, kiállítás a Sportmúzeumban

Műkorcsolya Eb: minden készen áll a rajtra, kiállítás a Sportmúzeumban

2014. január 14., kedd
Műkorcsolya Eb: minden készen áll a rajtra, kiállítás a Sportmúzeumban
Mûkorcsolya Eb - Elõkészületek

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke szerint 2011-es megválasztásakor 70 millió forint volt a szövetség költségvetése, míg idén 550 millió, s ennek a különbségnek köszönhető, hogy bele mertek vágni a szerdán kezdődő Európa-bajnokság rendezésébe.

A kontinensviadal keddi sajtótájékoztatóján az elnök hangsúlyozta, a növekedés többek között annak köszönhető, hogy a korcsolyasport bekerült az állam által kiemelten támogatott 16 sportág közé, illetve sikerült szponzorokat bevonni. "Nincs éremesélyesünk az Eb-n, de azt reméljük, hogy

Forgó Kristóf

és a

Turóczi Dóra, Major Balázs

jégtáncpáros is bemutathatja majd a kűrjét. Nem indul magyar műkorcsolyázó a szocsi olimpián, de úgy látom, a felnövekvő generációban vannak olyan tehetségek, akik révén négy év múlva ismét lesz olimpikonja a sportágnak" - mondta

Kósa Lajos

.

Sallak György

, az MOKSZ főtitkára a sajtóeseményen jelezte: minden készen áll a rajtra a Syma Csarnokban. "Teljesen felkészültünk. A jegyek értékesítése is jól áll, 70-80 százalékuk elkelt" - jelentette ki.

Simicskó István

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az MOKSZ 2020-ig mintegy három milliárd forintot kap majd az államtól a 16 kiemelt sportág finanszírozásának keretében, illetve hogy az Eb-rendezéshez 50 millióval járult hozzá a minisztérium. Tette ezt abban a reményben, hogy a kontinensviadal újabb lökést ad a sportágnak, melyet ezáltal még több fiatal választ majd.

Szabó László Zsolt

, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója arról számolt be, hogy a közmédia élőben 1200 percben számol be az Eb-ről, melyen 130 szakember dolgozik majd, hogy világszerte több 100 millióan láthassák a HD minőségű közvetítést. Azt is megemlítette, hogy a február 7-én kezdődő téli olimpiáról az M1, az M2 és a Duna több mint 100 órát közvetít majd HD minőségben. Az Eb-szervezők szerint a legkiélezettebb küzdelem a férfiaknál várható, a címvédő spanyol

Javier Fernandez

mellett ugyanis három korábbi Európa-bajnok indul, köztük a háromszoros Eb-aranyérmes francia

Brian Joubert

, aki első címét éppen tíz éve Budapesten nyerte. A mostani résztvevők közül rajta kívül még öten voltak jelen az előző magyarországi Eb-n. A férfiakén túl a többi számban is izgalmas versenyre van kilátás, mivel a négy címvédőből három, míg a múlt évi 12 érmesből tíz lesz jelen a mostani Eb-n, amely 1895, 1909, 1955, 1963, 1984 és 2004 után immár a hetedik lesz Budapesten. A kontinensviadalon 33 nemzet 170 versenyzője indul, minden számban a legjobb 12 részesül pénzdíjban. Az egyéni győztesek 20 ezer, míg a páros és a jégtánc aranyérmesei 30 ezer eurót kapnak. A kontinensviadalhoz kapcsolódóan a Sportmúzeumban megnyílt a Korcsolyázás anno című tárlat, amely a sportág magyar sikereit mutatja be az érdeklődőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.