Közélet

Mórahalom ismét a Kerékpárosbarát Települések között

Mórahalom ismét a Kerékpárosbarát Települések között

2014. január 23., csütörtök
Mórahalom ismét a Kerékpárosbarát Települések között
morahalomkerekparosbarat

Mórahalom város önkormányzatának pályázata már ötödik alkalommal nyerte el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett Kerékpárosbarát Település címet, amelyet országosan 23 település érdemelt ki.

A Kerékpárosbarát település 2013-as pályázatának eredményhirdetését és a címek ünnepélyes átadását Szentendrén, a Regionális Környezetvédelmi Központban rendezett konferencián tartották szerdán. A pályázatok elbírálásában fontos szempont volt a kerékpáros infrastruktúra nagysága és minősége, a helyben szervezett kerékpáros rendezvények, a szemléletformálás terén tett lépések vagy a fejlesztésekre fordított keret mértéke. Mórahalom város nevében

Dobó Zoltán

vette át a díjat

Völner Pál

, infrastruktúráért felelős államtitkártól. "2007 óta hirdetik meg a pályázatot, 2009-ben nyertük el először a címet, amit azóta folyamatosan sikerült újra és újra kiérdemelnünk. Minden évben fel kell mutatni olyan aktív tevékenységet, amivel segítjük a kerékpárosokat. Ilyen lehet új kerékpártárolók telepítése, a kerékpárút hálózat fejlesztése vagy a bicajosokat segítő KRESZ táblák kihelyezése. Csak azért nem jár automatikusan a cím, mert egyszer már megkapta valaki" - hangsúlyozta. Kevesen tudnak megfelelni a pályázat szigorú feltételeinek, ezért országosan csak 23 település kapta meg a címet - Csongrád megyéből Mórahalom mellett még Makó és Hódmezővásárhely városa. Mórahalmon tavaly is épült új kerékpárút, kerékpár tárolókat is adtak át, valamint rendezvényekkel is segítették a kerékpározás népszerűsítését. - Az Európai Autómentes Napon kisiskolásoknak tartottunk kerékpáros ügyességi versenyt és a biztonságos közlekedésről is hallhattak információkat - emelte ki Dobó Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.