Közélet

Meszerics Tamás lesz az LMP EP-listavezetője

Meszerics Tamás lesz az LMP EP-listavezetője

2014. január 25., szombat
Meszerics Tamás lesz az LMP EP-listavezetője

Meszerics Tamás közpolitikai ügyvivő vezeti majd az LMP Európai parlamenti (EP) listáját - döntött a párt kétnapos, jelöltállító kongresszusa szombaton Budapesten.

A döntésről

Schiffer András

társelnök tájékoztatta az MTI-t. A politikus elmondta, hogy az este során tovább folytatódnak a szavazások az EP-lista 2-6. helyéről, az országos parlamenti lista vezetőjéről, illetve 2-7. helyéről. Az eredmények vasárnapra várhatóak, ahogy vasárnap döntenek az országos lista 8-30. helyeiről is. Az LMP 27. kongresszusa az országgyűlési és az európai parlamenti (EP) választási listákon kívül elfogadja a párt választási programját is. A rendezvényen bemutatkoznak azok a politikusok, akiket korábban az országgyűlési választási lista első harminc helyére jelöltek. Miután akkor még nem állítottak fel közöttük sorrendet, a szavazásra jogosult résztvevők döntenek a listavezető személyéről, és arról, hogy a harminc jelölt a lista melyik helyére kerüljön. Arról is szavazni fognak, hogy állítanak-e miniszterelnök-jelöltet. Emellett megerősítik a jelöltségét azoknak az egyéni választókerületekben induló politikusaiknak, akiknek az esetében ezt még nem tették meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.