Közélet

Mérsékelték az ónos eső miatti riasztást, nincs fennakadás

Mérsékelték az ónos eső miatti riasztást, nincs fennakadás

2014. január 31., péntek
Mérsékelték az ónos eső miatti riasztást, nincs fennakadás

A közúthálózaton lelassult a forgalom, de fennakadás egyelőre nincs, a belterületi utakon és főleg a hegyvidéki szakaszokon azonban nagy a csúszásveszély.

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs vezetőjének közleménye szerint a síkosságmentesítést már csütörtökön megkezdték, 265 járművel szórták az utakat, de hatékonyabban csak az ónos eső elállta után tudnak dolgozni. A Magyar Közút arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Mindenhol mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatti narancssárga riasztást

Pénteken hajnalban mindenhol visszavonták vagy mérsékelték a korábban az ónos eső miatt kiadott másodfokú riasztást. Több megyében azonban továbbra is elsőfokú riasztások vannak érvényben nemcsak az ónos eső, hanem a viharos szél, illetve a hófúvás miatt is. Az Országos Meteorológia Szolgálat az MTI-hez eljuttatott, éjfélig szóló veszélyjelzése szerint tizenkét megyében - Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest – valamint a főváros területén lehet számítani ónos esőre, emiatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyében a hófúvás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat azt írta: napközben inkább csak a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki gyenge ónos csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén viharossá fokozódhat a szél. Emellett a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén is lehetnek időnként erős vagy viharos széllökések, ezért ezeken a tájakon hóátfúvásra is fel kell készülni, kiemelten Csongrád és Bács-Kiskun megyében – tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.