Közélet

Megkezdődött a terrorcselekménnyel fenyegető férfi pere Szegeden

Megkezdődött a terrorcselekménnyel fenyegető férfi pere Szegeden

2014. január 21., kedd
Megkezdődött a terrorcselekménnyel fenyegető férfi pere Szegeden

A Szegedi Törvényszéken kedden megkezdődött annak a tápiószentmártoni férfinek a pere, akit terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettével és zaklatás vétségével vádol a Központi Nyomozó Főügyészség.

A 46 éves volt rendőr - akit hátrányosan érintett az öregségi nyugdíjra vonatkozóan

Lázár János

és

Balsai István

országgyűlési képviselők által benyújtott törvényjavaslat - a vádirat szerint 2011-ben fenyegető levelet küldött Lázár Jánosnak és zaklatta

Czerván György

országgyűlési képviselőt. A Központi Nyomozó Főügyészség 2012 novemberében emelt vádat. Eszerint a vádlott 2011. május 16-án a tápióbicskei postahivatal körzetében fenyegető levelet adott fel Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, hódmezővásárhelyi polgármesternek címezve, a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal címére. A levélben egy "szövetség" nevében a kifogásolt törvényjavaslat miatt Lázár Jánost a gyermekei súlyos bántalmazásával fenyegette meg. A vádlott célja az volt, hogy a törvénymódosítást kezdeményező és azt visszavonni, valamint róla szavazni jogosult Lázár Jánosnak, a többségi frakció vezetőjének fenyegetésével elérje, hogy az Országgyűlés a törvényjavaslatot ne fogadja el. A vádlott emellett 2011. május közepén a személygépkocsijával többször megjelent a vele azonos településen lakó Czerván György fideszes országgyűlési képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tápiószentmártoni családi házánál. Többször felhívta és telefonon zaklatta Czerván Györgyöt és feleségét, megfenyegetve a képviselőt, hogy az általa kifogásolt törvény elfogadásának következményei lesznek. A vádlott a keddi tárgyalási napon nem tett vallomást. A nyomozati vallomásában azt mondta, nem ő írta a levelet Lázár Jánosnak. Több számítógép van otthon, melyeket nem csak ő, hanem gyermekei, felesége, barátaik, és volt kollégái is használhattak. A vádlott szerint Czerván Györgyöt nem fenyegette meg, csupán válaszokat akart kapni állampolgárként a képviselőjétől. Kedden a vádlott fiát is tanúként idézte a bíróság, ő nem tett vallomást, valamint a hódmezővásárhelyi önkormányzat jegyzőjét is meghallgatták a levél átvételének körülményeiről. Délutánra a Czerván család meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.