Sport

Labdarúgás: véget ért az összetartás, Huszti nem lesz válogatott

Labdarúgás: véget ért az összetartás, Huszti nem lesz válogatott

2014. január 7., kedd
Labdarúgás: véget ért az összetartás, Huszti nem lesz válogatott
pinter_attila

Többféle játékrendszert szeretne begyakoroltatni a magyar labdarúgó-válogatottal Pintér Attila decemberben kinevezett szövetségi kapitány, aki kétnapos összetartást vezényelt 32 NB I-es futballista részvételével.

A telki edzőközpontban rendezett keddi sajtótájékoztatón a szakember kiemelte, hogy a játékosok motiváltan érkeztek a gyakorlásra. Az együttes lehetséges összeállításáról közölte, hogy a védelmet valószínűleg Magyarországon futballozó játékosokból kell majd összerakni, de várhatóan a középpályán és a támadósorban is kap majd helyet NB I-es futballista. Újságírói kérdésre

Pintér Attila

elmondta, néhány nappal kinevezését követően beszélt

Huszti Szabolccsal

, s a Hannover légiósa kijelentette, nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni. "Elmondta, hogy nála ez nem kapitánykérdés, és ne könyörögjenek neki, mint egy másik játékosnak, akit most nem szeretnék megnevezni. Én még nem mondtam le róla, mindent meg fogok tenni, de határozott a döntése" - mondta Pintér. A tréner közölte, hogy a gárda februárban Törökországban edzőtáborozik, több légiós már jelezte, hogy négy-öt napra csatlakozni tud majd az együtteshez. Pintér bízik benne, hogy további külföldön játszó futballistákat is elenged majd a klubja, olyan országokból, ahol még nem kezdődött el a bajnokság.

Rudolf Gergely

sokáig alapembernek számított

Egervári Sándor

csapatában, egy hosszabb sérülés és az azt követő formahanyatlás miatt azonban sokáig nem került a válogatott közelébe, most viszont újra ott van a keretben. "Nagyon örülök neki, hogy újra itt lehetek a válogatottnál, már készültem erre. Szeretnék megint olyan formában lenni, mint az utolsó mérkőzéseimen a nemzeti csapatban" - nyilatkozta a Győri ETO FC támadója, aki az elmúlt hónapokat Pintér Attila keze alatt dolgozhatta végig. "Nagyon felkészült edzőről van szó, aki jól ismeri a magyar játékosokat. Úgy gondolom, olyan csapatot tud majd összerakni, amely versenyképes lesz" - mondta Rudolf hozzátéve, hogy véleménye szerint a magyar együttesnek reális esélye lehet kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra.

Futács Márkó

, a Diósgyőr támadója - aki korábban a francia Nancy együttesénél fél évet együtt szerepelt Rudolf Gergellyel - elmondta, az elmúlt két napban taktikai elemeket gyakoroltak, elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, s hozzátette: szerinte mindenki profitálhat ebből az összetartásból.

Simon Krisztián

, az Újpest szélsője szintén pozitívan értékelte a közös edzéseket: "Eredményes volt ez a két nap. Nagyon örültem a meghívónak. Persze tudom, ez nem jelenti azt, hogy legközelebb is kerettag leszek, de én azért fogok dolgozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.