Sport

Labdarúgás: egykori játékosára emlékezve győzött az FK

Labdarúgás: egykori játékosára emlékezve győzött az FK

2014. január 28., kedd
Labdarúgás: egykori játékosára emlékezve győzött az FK
SZS20140110_fk_felkeszules_005

Hideg téli estében pótolta szombaton elmaradt felkészülési derbijét a gyászoló FK 1899 Szeged és a megújult Tápé együttese.

Csongrád megyében a január végére beköszöntött tél, az erős havazás miatt több edzőmérkőzést is törölni kellett szombaton - így az FK 1899 Szeged és a Tápé felkészülési meccsét is. A megyei I. osztály őszi szezonjában mindkét gárda 23-23 pontot gyűjtött, a pályaválasztó diszkoszvetősök a kilencedik, míg a látogatók a nyolcadik helyről várhatják a márciusi folytatást. A két alakulat a bajnokságban szeptemberben Tápén csapott össze, akkor Németh és Bárkányi találataival

2-0-s hazai siker

született. Eddig a 2013-as aranyérmes háza táján volt nagyobb mozgás a télen,

Paksi Pétert

példának okáért

Orosházi László

váltotta a kispadon. A hírek szerint távozik

Pöszmet Tamás

(Kunszállás),

Márki Kornél

(Orosháza FC),

Fröhlich Tamás

(külföldi munkavállalás),

Rácz Zoltán

(Kisteleki TE), illetve Paksi mestert követheti a megye II-es Gyálaréthez

Kárász Dávid, Kőszegi Szabolcs

és

Bubori Kornél

is. Rajtuk kívül nincs már a csapatnál

Szűcs Krisztián, Szélpál Attila, K. Tóth Gyula, Péter Sándor

és

Mike Gábor

sem. Érkezett ugyanakkor

Molnár Dániel

(Sándorfalva SK),

Bacsa András

(Gyálarét),

Szabó Gergely

(SZVSE),

Hegyesi Ádám

(külföldi munkavállalásból vissza), valamint

Bálint Tamás

ugyancsak Sándorfalváról, Algyőről

Gonda Attila

és

Laczkó János

, továbbá

Molnár Dániel

. Ami az FK-t illeti, ők

Orosházi Dániel

(Algyő SK),

Boldizsár Bálint

(Tisza Volán SC Szeged),

Szőcs Tamás

(Kézdivásárhely - Románia) szerződtetését tervezik, míg távozhat

Dóra Tamás

(Ásotthalom TE),

Mihalkó Gergő

(Sándorfalva SK). A két edző megállapodása alapján a felek 2x55 perces mérkőzést játszottak a Felső Tisza parti stadion fagyos műfüves pályáján, nagyjából mínusz 10 fokos hidegben. A játék képe alapján a hazaiakon látszott hogy hamarabb kezdték a felkészülést. kombinatívabb játékukkal összeszokottabb csapat képét mutatták. Így is érződött van mit javítani játékukon, hogy a felkészülés közepén járnak még. Az első félidő 20. percének magasságában, kecsegtető szögből, 25 méterre a vendég kaputól jöhetett szabadrúgással a hazai alakulat. Dóra János nyesése a kapufáról a mezőnybe visszapattant, ám a kapu előtti kavarodásban Orosházi elé pattant a labda, aki beverte a hálóba a játékszert (1-0). A 35. percben tetszetős hazai támadás során Péter-Szabó futott el a bal szélen, remekül centerezett az érkező Gyurkovicsnak, aki egyet igazított a labdán, és spiccel, kíméletlenül a kapus szemei közé szúrta lövését (2-0). Orosházi László nagyjából 20 percenként rotálta csapatát, s nagyjából 40 perc játék után találta meg megyeegyes játékát a Tápé - ennek azonnal gól is lett az eredménye. egy baloldalról beívelt labdát Nagy Balázs vett le, majd e a lepattanó bőrt azonnal a kapu bal sarkába tekerte (2-1). A második félidőre a hazaiak is átforgatták csapatukat, megváltozott a játék képe is, amint mindenki lehetőséget kapott. A játékrész jelentős részében mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak komolyabb veszélyben. A 45. percben aztán egy jobbról elvégzett kis szöglet után az öt és felesen álló Szőcs Tamás pofozta a zsugát a hálóba (3-1), majd a tápéi Rácz szerezte meg a labdát pár perccel később a hazai térfél közepén, terelte pár métert, majd 20 méterről, szépségdíjas gólt szerezve emelte át Meszes kapust, kialakítva a 3-2-es FK-diadalt hozó végeredményt. A szurkolók csapata pénteken folytatja edzőmeccsei sorát, hazai környezetben fogadva a SZVSE-t 19.30-tól, míg a Tápé Makón vívja a hétvégén téli bajnoki mérkőzéseit.

A hazai csapat a győzelmet vasárnap 39 éves korában hosszú betegség után elhunyt egykori játékosa Sipka József emlékének ajánlja, s az egyesület minden tagja részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Az egyesület nevében részvét a családnak.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

FK 1899 Szeged - Tápé ESK 3-2 (2-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion.

FK 1899 Szeged:

Meszes T. - Heredea, Turján, Szecska, Barta, Dedovics, Orosházi, Csuka, Péter-Szabó, Dóra J., Gyurkovics.

Játszottak még:

Simon, Németh A., Makai, Péntek, Klippel, Kozó, Szőcs, Markó.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tápé:

Kispéter - Zámbori, Laczkó J., Cindel, Pócs, Bárkányi, Vangel, Bacsa, Molnár D., Csordás, Hegyesi Á.

Játszottak még:

Bakai, Cseh, Papdi, Rácz, Németh, Farsang, Kakuszi, Nagy B., Bálint T.

Vezetőedző:

Orosházi László.

Gól:

Orosházi, Gyurkovics, Szőcs, ill. Nagy B., Rácz. Hüvös Gábor:

"Mély fájdalommal vettük tudomásul egykori játékosunk halálhírét. Sipka Józsefet az FK család örökös tagjának tekintjük. Családjának sok erőt és hatalmas hitet kívánunk ezekben a nehéz időkben. A mérkőzésről szólva: az első előkészületi mérkőzésünket játszottuk, a nehéz talaj ellenére kulturált, jó iramú meccsen vagyunk túl, ami nagyon jól szolgálta az eddigi felkészülésünket."

Orosházi László:

"Meglepően jól mozgott a társaság. Remélem, a következőkben is hasonlóan állunk hozzá a megbeszéltekhez. Múlt héten kezdtük a tavaszi szezonra való felkészülést, a negyedik foglalkozáson vagyunk túl. Teljesen új csapat alakul most Tápén. Heti három edzéssel és egy-kettő edzőmeccs felkészülés ritmusban kész tavaszi szezonra való felkészülésnek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.